banner249

Final Okulu öğrencileri Atatürk’ü andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle Denizli Final Okulları öğrencileri anma töreni gerçekleştirdi.

Final Okulu öğrencileri Atatürk’ü andı
banner240

Denizli Final Okullarında yapılan tören; saat 9.05'te sirenlerin çalması beraber Türk bayrağının yarıya indirilmesi ile başladı, sonrasında gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve rahmetle andıklarını ifade eden Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi Öztekin ‘’Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayın. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelişimdir diyecek kadar yüce gönüllü olduğunu bizlere ileten ulu önderimizi şu kısacık zamanda anlatmanın imkânı yok. Bu dünyaya sıradan biri olarak gelen Atatürk, 57 yıl süren kısacık ömrüne koskoca bir cihanı sığdırdı. 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılırken bile bütün ulusu kendine hayran bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde şükran, minnet ve saygıyla eğiliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum’’dedi.
 
Final Okulları konferans salonunda devam eden ‘’İÇİMİZDEN BİRİ ATATÜRK’’adı programın ikinci bölümünde ise Ata’ya olan özlem final öğrencileri adeta dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen yönleri anlatılarak, onun en sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdiler. Genç Finalliler tarafından sunulan halk oyunları gösterisi ise izleyenleri adeta büyüledi. Program sonunda 2. Geleneksel Atatürk’ü anma koşusu gerçekleştirildi. 6 farklı dalda düzenlenen yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele sergiledi. Yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler İlköğretim Müdürü İpek Pulat Dönmez tarafından madalyalarını aldı
 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER