banner249

Facebook kapatılacak mı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Arınç, dün internete düşen ses kaydı ve youtube yasağı için önemli açıklamalar yaptı. Arınç, 'facebook'a yasak gelecek mi' sorusuna ise "Şu an gündemde değil" yanıtı verdi.

Facebook kapatılacak mı!
banner240

Dün yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin Arınç, "Devlete ihanet var. Açıkça bir casusluk var. En gizli kalması gereken bir konu. Kimdir, neresidir, hangi istihbarattır, hangi alçaktır şu anada adres verecek durumda değilim. Bu nedenle Youtube erişim engellendi. Ben de yetkimi kullandım. RTÜK Kanununa göre milli güvenliği doğrudan ihlal eden bir durum karşısında geçici yayın yasağı getirilebiliyor. 


Ben de imzaladım yürürlüğe girdi. Bunun erişime sokulmasından, bunu yayına verilmesinden sadece Suriye, rejim, El Kai'de, istifade eder" diye konuştu. Arınç'ın sözleri şöyle, “Bence normal ve geçerli usullerle yapılmış bir toplantı ne kadar samimi ise veya doğru ise bunu bir şekilde dinlemek, kendi haklarına istifade etmek o kadar büyük alçaklıktır, o kadar büyük hainliktir. Dolayısıyla 'Hırsızın hiç mi kabahati yok' sözünü de burada hatırlatayım. 

BUNLARIN ORTAK HEDEFİ AK PARTİ'Yİ DÜŞÜRMEK
Bütün bunların bir amacı mutlaka vardır. Bu amacın ortak hedefi; AK Parti hükümetini düşürmektir, Başbakan'ı itibarsızlaştırmaktır. Hodri meydan, onlar ellerinden gelen kötülüğü yapacak, biz de halkımıza güveneceğiz, halkımızla birlikte bu oyunları bozacağız" Bugüne kadar 'Allah rızası, memleket, Kur'an, Peygamber, sahabe hayatı' diyenler, Antalya'da Mustafa Akaydın'a oy verebilecekler, bir başka yerde bir başkasına oy verebilecekler. 

Sizin inancınız, sizin dünya görüşünüz, sizin Türkiye için yaptığınız hizmetler bu işin içerisine nasıl sığacak, hangi kalıba sığacak? 'Olsun, AK Parti'yi mahvetmek benim görevim' diyorsanız, Allah istemedikçe hiçbir şey yapamazsınız. 

"BU, DEVLETİN BEKA MESELESİDİR"
Milli güvenliği doğrudan ihlal eden bir durum karşısında geçici yayın yasağı getirilebildiğini hatırlatan Arınç, bu konuda yetkisini kullandığını ve dün saat 18.00'den itibaren Youtube'a erişimin kapatıldığını dile getirdi. 

BUNDAN SURİYE VE EL KAİDE FAYDALANIR
Şükrediyorum ki bugün, bazı köşe yazarlarını sabah televizyonlarda izledim, milletini, memleketini seven, bu ülkenin insanı gerçekten doğru şeyler yazmış ve söylemiş ama maalesef ana muhalefet partisi lideri ve bazıları, söz konusu Suriye olunca, Esed'e olan bağlılıklarını, Suriye'deki rejime olan sevgilerini ceplerine koymuşlar, onun adına konuşuyorlar. 

Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide istifade eder, IŞİD istifade eder. İçeriğini bildiğim için söylüyorum. Mahir Kaynak, eski bir istihbaratçıdır. Söylediği çok basit bir söz var, 'Olay olduğu zaman çok çok kısa bir mantıkla şunu düşünecekseniz; bu olay kimin işine yaradı. Kimin işine yaradığını bilirseniz, kimin yaptığını da aynı adreste bulabilirsiniz.' 

Yani basit olarak böyle yola çıkın, oradan da bu işleri kimin tezgahladığını açıkça bulabilirsiniz. Bu Suriye, bizim uçağımızı düşürdü, bu Suriye'deki rejim, karşıdan attığı top mermileriyle balistik füzelerle bizim Viranşehirimizi, Akçakalemizi, Ceylanpınarımızı bombaladı. Onlarca insan öldü. 

Sonra angajman kurallarını değiştirdik, biz de mukabele etmeye başladık. Önce helikopterlerini, sonra uçaklarını düşürdük. Bütün bunlara meşru müdafaa içerisinde uluslararası hukuk cevaz veriyor ancak bu konuşma, bizim planlarımızı deşifre eden, yetkililerin konuşmalarındaki birtakım seçenekleri deşifre eden ve doğrudan rejimin istifade edebileceği bir açıklama noktasına geliyor." 

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ
Bir ana muhalefet liderinin sorumluluk taşıması gerektiğine dikkati çeken Arınç, böyle bir konunun sadece Başbakan Erdoğan'ın, kendisinin veya bir başkasının meselesi değil, devletin meselesi olduğunu belirtti: Bunun, devletin beka meselesi olduğunu dile getiren Arınç, "Dolayısıyla her şeyi bir tarafa atarak, 'Devletin güvenliğine ait bir şeyi yayınlamak suçtur, alçaklıktır, cinayettir' demesi gerekirken, 'Youtube'a erişim neden engellendi, bırakın herkes bunu okusun, bırakın bunlar dolaşsın, herkes bilsin' demek hangi mantığa, hangi akla sığar ve kime hizmet eder? Takdirlerinize bırakıyorum. Bunları yaşadık bu seçimlerde" değerlendirmesinde bulundu. 

CHP VE MHP İÇİN KAPI KAPI DOLAŞARAK... 
'Koskoca bir camianın içerisinde şu kadar kişi, eğer siyasi amaçlarla hele hele şimdi bir parti kurmaktan da bahsediyorlar ve hele hele bu seçimde CHP ve MHP'ye oy vereceklerini CHP ve MHP için kapı kapı dolaşarak herkesin en azından 70 kişiyi o partilere yönlendirdiklerini duyduktan sonra bu hareketin artık bir siyasi harekete dönüştüğünü herkes kabul ediyor. 

Bu hayır olacaktır siyasi harakete dönüşürse biz de onlarla artık bundan sonra siyasetçi diliyle konuşacağız. Partilerden bir parti gibi onları kabul edeceğiz. Türkiye'de şu anda 76 tane parti var, ismini bile bilmiyorsunuz. İsmini bundan sonra bileceğiz ve artık onlara Allah rızası için hizmet yoluna koyulmuş bir grup olarak değil, partilerden bir parti olarak bakacağız. Böyle de bakmakta fayda var'' diye konuştu. 

30 Mart akşamından sonra bugün yaşadığımız tartışmaların yüzde 70'inin artık unutulduğunu göreceğiz. Bu olaylar, konjonktürel olaylar. Konjonktürel olayların tek amacı da 30 Martta seçmen oylarını etkilemek. Seçmen de bu konular karşısında alim değil ama ariftir. Tarifi çok güzel. Yani bizim halkımız eğitim görmemiş, üniversiteye gitmemiş olabilir ama 'feraset', 'irfan' denen bir şey var. O kalbinden hisseder bunu. 

FACEBOOK’UN KAPATILMASI ŞU AN GÜNDEMDE DEĞİL
Arınç, soru üzerine "Facebook’un kapatılması şu an gündemde değil. Ama dinlenme konusu tüm dünyanın gündemi." diye konuştu. Arınç, twitter ve youtube yasağı için "Youtube da olsa, Facebook da olsa yargı kararlarına uymak zorunda. Biz hükümet olarak halkın gururundan, onurundan sorumluyuz. Bir vatandaşımızın gururu incinecek, sen şirket olarak ben karıma bakarım diyeceksin" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER