banner249

Eyvah korkulan oldu!

Fethiye’nin Çırpı mevkiindeki çöp tesisinin tahliye kanallarının kapanması nedeniyle arıtma tesisine giden su çevreye yayılınca ortalığı kötü koku sardı. Fethiye’nin Yakacık köyü yolu üzerindeki çöp deponi tesisinin suları ormanlık alan ile yol kenarına yayılınca çevre rezaleti meydana geldi.

Eyvah korkulan oldu!
banner240

Yakacık köyü sakinleri, koku ve sinek nedeniyle olası bir hastalıktan dolayı endişe ettiklerini söyledi. Yakacık Köyü Muhtarı Bayram Karataş, sorunu Fethiye Kaymakamlığına bildirdikten sonra Fethiye Belediyesi ve Toplum Sağlığı yetkilileri çevre rezaletinin yaşandığı bölgeye gelerek inceleme ve araştırma yaptı. Belediye iş makinesi ile tesisten akan çöp suyunun üzeri toprakla kapatılmaya başlandı. Belediye yetkilileri, sorunu çözeceklerini bildirdi. 


Köy muhtarı Bayram Karataş, bu çöplük buraya yapılandan beri sıkıntı yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Sonuçta biz de burada yaşayan bir insanız. Fethiye’deki bütün belediyelerin çöpleri buraya taşınmakta, çöplük tesisi de köyümüzün yakınındadır. Bu çöplük tesisinin projesini ve buraya onay veren sayın yetkililerin yanlış yaptıklarına inanıyorum. Bizlerin de insanca yaşamaya hakkımız var. 

Biz köylü olarak çevre ile ilgili bu sıkıntıları yaşamaktayız. Bunun acilen çözümlenmesini istiyoruz. Benim köy halkım evine giderken buradaki kokudan geçemiyor. Pek çok defa eylem yapıldı. Bu yapılan yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Çöplükteki bütün pislikler tamamen buraya ormana salınmış durumdadır. Şu an burası rezalet halde. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bu çöplük tesisinin acilen buradan kaldırılması gerekiyor. Yerleşimin olmadığı, ulaşıma uzak olan bir yere kaldırılmasını istiyoruz.” 

Köy sakinlerinden Zekeriya Güler de köyümüzdeki sıkıntıyı yıllardan beri dile getirdiklerini söyledi. Çöp deponi tesisine yakın yerde oturan Eyüp Kavcar da şöyle konuştu: “Biz bu mahallede oturuyoruz kokudan sinekten duramıyoruz. Bizlerin ve çocuklarımızın sağlığı bozuluyor. 

Her gün doktora gitmekten bıktık. Şu anki rezalet bambaşka önceki sıkıntının üstüne bu da eklenince biz çok rahatsızız. Biz bu sıkıntılarımızı yetkililere söylüyoruz ama hiçbir önlem alınmadı." Köylülerden Belgin Olpak ise, "Lağım suları akıyor sağlığımızı tehdit ediyor, zaten hastayız. Çocuklarımız ve hayvanlarımız bu durumdan olumsuz etkileniyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER