banner249

Türkiye’ye örnek olacak proje!

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Doğu illerinde istihdamı sağlayacak olan projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.

Türkiye’ye örnek olacak proje!
banner240

Çocuklar gelin olmasın diyerek kolları sıvayan ve bu kapsamda Doğu illerinde istihdam sağlayacak bir projeye imza atan Denizlili işadamları Türkiye’ye örnek olacak projeleri ile Mardin yollarında… 


Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Mardin ve Şırnak’a gönderilen tekstil makineleriyle açılacak olan dikiş atölyelerinin olumlu yönde bir çok değişikliğe yol açacağını belirtirken, “Öncelikle Denizlili işadamlarımızı Denizlili Sivil toplum kuruluşlarımızı kutluyorum. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin başlatmış olduğu bu kampanya ile Denizli Türkiye’de bir ilki başarıyor” dedi. 

Özer, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Bölgeye baktığımızda Denizli için oldukça önemli bir bölge. Daha önce Hakkari’de başlatıldı. Daha sonrasında Mardin ve Şırnak olarak ele alındı. Denizli’de iş adamlarımız kullanmadığı iş makinelerini tekstil makinelerini oradaki çeşitli okullarımızda atölyeler açarak öncelikle kızlarımızın ve bayanlarımızın ve oradaki istihdama katkı sağlamaları açısından çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Şu an burada bulunan işadamlarımızın ve il yöneticilerimizin her zaman olumlu her zaman Denizli adına her zaman ülke adına pozitif yönde imza atan insanlar olduğunu görüyoruz. 

Başta Ekonomi Bakanımız ve Denizli Valimiz tarafından da desteklenen bu kampanyanın Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Denizli’ye bugün baktığımız da ihracat yönüyle bugün Türkiye’nin ilk sekizinde yer alan bir bölge, çalışan bir bölge, sanayisi ve istihdamı olan bir bölge. Fakat Güneydoğu’ya baktığımızda doğu illerine baktığımızda da bu tür şeylere ne kadar aç olduğunu görüyoruz. 

Ben bu projenin küçük bir kıvılcımla da amacına ulaşabileceğini düşünüyorum. Görüyoruz ki Doğu’da okul seviyesinde olan kızlarımızın gelin olduğunu görüyoruz. Gerek istihdam ortamı gerekse çalışma ortamı gerekse eğitim imkanı bulamadıkları için bu durumla karşı karşıya kalıyorlar. Denizli ekonomi anlamında yakaladığı fırsatı Doğu illerimizle paylaşıyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER