banner249

Esnaf tepkili

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ‘1 Şubat’tan itibaren cep telefonlarının kredi kartıyla taksitli satışının yasaklanması’ kararına Afyonkarahisar’daki cep telefonu satıcılarından tepki geldi.

Esnaf tepkili
banner240

BDDK’nın aldığı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak telekomünikasyon ile kuyumculuk alışverişlerinde kredi kartıyla taksitli satışın kaldırılmasına tepkiler devam ediyor. Alınan karara göre bundan böyle kredi kartıyla alınan cep telefonları, sim kart, telefona para yükleme, altın, mücevher gibi mallar taksitlendirilemeyecek. 


Karara tepki gösteren Afyonkarahisar’daki cep telefonu dükkan sahiplerinden Ramazan Özdemir, yönetmeliğin cep telefonu satıcıları olarak kendilerini çok zor duruma düşüreceğini dile getirdi. 

Müşterilerin alım gücü olmadığı için cep telefonu satışlarında taksiti tercih ettiklerine dikkat çeken Özdemir, “Ben 10 yıldır cep telefonu satıyorum ve satışlarımızın yüzde 80’ni kredi kartıyla taksitli satışlar. Cep telefonları 500 TL ile bin TL arasında ve insanlar bunları peşin para ile alamıyor. Bu karar bizim için çok kötü oldu. Tabii buna hükümetimizin bir çözüm üreteceğini düşünüyoruz ama ben bu kararın geri çekileceğini düşünüyorum. Bu karar satışımızı yüzde 50 azaltır” dedi. 

Bir başka cep telefonu satıcısı Mehmet Ayçiçek ise, telekomünikasyon sektörü için olumlu bir karar olmadığını ve bunun istihdama da olumsuz yansıyacağını dile getirerek şunları söyledi: “Bu kararın düzeltilmesi lazım. İnsanların kredi kartıyla tek çekimde cep telefonu alım gücü yok. Bizim sektörde hep 6 ile12 taksitli satışlar yapılıyor. 

Günde ortalama 10 cep telefonu satıyorsak bunun 9 tanesi kredi kartıyla taksitle satılıyor. Satışlarımız düşerse bu istihdama da olumsuz yansıyacak. Mağazalarımızda bir sürü çalışan, ekmek yiyen insan var. Bu tabii bizleri sıkıntıya sokacaktır.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER