banner249

Engelliler, Camide engelli tuvaleti istiyor

Manisa’da kent konseyi toplantısında söz alan bir engelli, camilerde engelli tuvaleti bulunmadığını ve bu konuda büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Engelliler, Camide engelli tuvaleti istiyor
banner240

Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen kent konseyi toplantısında söz alan bir engelli vatandaş camilerde az sayıda engelli tuvaleti bulunduğunu ve bu yüzden engelli vatandaşların büyük zorluk çektiğini söyledi. 


Engelli vatandaş, "Turgutlu'da sadece iki camimizde engelli tuvaleti bulunmakta, bizlerde sadece bu camilerimize gitmek zorunda kalıyoruz. Daha önce bu sıkıntılarımızı büyüklerimize iletmiştik ancak bir sonuç çıkmadı. Bizlerde farklı camilerde ibadeti istiyoruz ancak sadece iki camimizde engelli tuvaleti olduğu için buralara gidiyoruz. Yetkililerden ricamız Turgutlu’daki tüm camilere engelli tuvaleti koymaları" dedi. 

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı M. Hüseyin Simav ise bunu mutlaka değerlendireceklerini kaydederek, "Biz konuyla ilgileneceğiz, eğer bizim yapacağımız bir şey varsa hemen harekete geçeriz, ancak konunun muhatabı Müftülükte olabilir, ama bir şekilde bu sorunu hallederiz" dedi. Kısa süre içerisinde camilerdeki engelli cemaat için engelli tuvaletleri konusunda girişimlerde bulunulması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER