banner249

Enerjinin büyülü dünyasına davetlisiniz

Zorlu Enerji Grubu tarafından bu yıl 20. Yaşını kutlayan TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ile birlikte hazırlanan enerji gösterisi 2014 turnesi başladı.

Enerjinin büyülü dünyasına davetlisiniz
banner240

Osmaniye’nin ardından, gösterinin ikinci durağı ise Denizli olacak. 9 – 11 Nisan ve 14 – 18 Nisan tarihleri arasında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlü tarafından belirlenen 13 ilköğretim okulunda sergilenecek interaktif oyun, 3 bin 790 Denizlili öğrenci ile buluşacak. 


Zorlu Enerji Grubu kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında ilköğretim seviyesindeki öğrencileri enerji konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Grup, 2012 yılında TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ile birlikte başlattığı “enerji gösterisi” ile bu yıl yine genç nesilleri eğlenceli ve öğretici bir etkinlikle buluşturmayı planlıyor. 

Bu işbirliği kapsamında hazırlanan TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun sahnelediği enerji konulu drama gösterisi; Osmaniye’nin ardından 9 – 11 Nisan ve 14 – 18 Nisan tarihleri arasında, Gruba ait Kızıldere Jeotermal Santrali’nin bulunduğu Denizli’deki çocuklarla buluşuyor. Denizli’deki 13 ilköğretim okulunda sergilenecek interaktif oyunu 3 bin 790 çocuk izleyecek. 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencileriyle buluşacak enerji konulu gösteri, Zorlu Enerji Grubu’nun yatırımlarının bulunduğu Manisa ve Kars illerinde de sergilenecek.

Dramayı Osmaniye, Denizli, Kars ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen okullardan toplam 15 bin öğrenci eğitim-öğretim dönemi süresince izlemiş olacak. Çevre ve iletişim uzmanları ile pedagoglardan destek alınarak hazırlanan gösteri, tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in danışmanlığıyla kurgulandı. TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun genç tiyatrocuları Ceren Balkaya ve Erhan Temiz tarafından sahnelenen gösteriyle çocuklara enerji kaynakları, fosil yakıtların dünyamıza etkileri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile enerjinin tasarruflu kullanımı anlatılıyor. 

İnteraktif olarak kurgulanan gösteriye çocukların katılımı sağlanarak eğlenirken öğrenmeleri amaçlanıyor. Gösterinin kahramanları “Mavi” ve “Yeşil” doğanın renklerinden hazırlanan kostümleriyle çocuklara günlük hayatlarında nasıl çevre dostu bireyler olabileceklerine dair faydalı ipuçları veriyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER