banner249

Enerji dolu açıklama!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Nihat Zeybekci 5. Yenilenebilir Enerji Kongresi ve Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada yenilenebilir enerji konusundaki rakamların insanları heyecanlandıran rakamlar olduğunu belirtti.

Enerji dolu açıklama!
banner240

Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda önemli kaynaklara sahip olduğunu kaydeden Zeybekci, "Ben 2000 yılı ve sonrasını buharın keşfedildiği dönemlerle bir görüyorum. 


Buharın keşfi ile nasıl ki insanlık tarihi değişmiş, alışkanlıklar yenilenmişse, bugün de dünyadaki bütün sanayi, teknoloji, bilim yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimine göre kendini yeniden yapılandıracaktır" ifadelerini kullandı. Zeybekci, Türkiye'nin bu değişim trendini kaçırmaması gerektiğini vurgulayarak, ülkenin önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji kaynakları alanında kendi teknolojisi ve bilimini üretilebilir hale gelmesinin önemine dikkat çekti. 

Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığının bağımsızlığını gölgelediğini belirten Zeybekci, "Türkiye bu alanda teknolojiler üreterek, yenilenebilir enerji kaynaklarının oranını artırarak sanayi ve teknolojideki bağımsızlığını zedeleyen bu gölgeyi kaldıracak bir döneme giriyoruz" dedi. Zeybekci, yenilenebilir enerji alanında bazı yanlışlıklar yaşandığına işaret ederek, "Bugün yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcımız, belirli zorluklarla karşılaşmaktadır.

Bir yatırımcı bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına başvurarak rüzgar enerjisi türbinleri kurmak istediğini söylüyor. Bakanlık da ona bir alan gösteriyor. Yatırımcı bu lisansı aldıktan sonra süreç başlıyor. Birçok bakanlığa izin almak üzere bir prosedür başlıyor. Bu devletin kendi içinde halletmesi gereken bir konu. Yatırımcıya bütün izinlerin alınmış hale getirilerek yatırımcıya sunulması gerekiyor" diye konuştu. 

Zeybekci, Türkiye'nin enerji tüketimi konusunda da bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu sayede yüzde 10-25 arasında bir tasarruf yapılabileceğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER