banner249

Ekonomide Denizli rüzgarı

Ekonomi Bakanlığı görevi ile Türkiye Ekonomisin’de zirveye oynayan Denizli, artık Türkiye’nin Dış Ekonomik İlişkilerinde’de söz sahibi olmaya başlıyor.

Ekonomide Denizli rüzgarı
banner240

DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye'nin Dış Ekonomik ilişkilerinde baş rolü oynayan bu kurulun Afrika iş Konseyi üyesi olan Ömer Hakan Baki, Türkiye’de ilk defa kurulan ve dünya jet sosyetesinin tatil ve eğlence ülkesi olarak bilinen ve de Afrika kıtasının finans ve lojistik merkezi olan Mauritius (Morityus) İş Konseyinin Kurucu Başkanı oldu. 


Yeni görevi Türkiye Mauritius İş Konseyi Kurucu Başkanlığı ile ilgili olarak Ömer Hakan Baki şunları söyledi, “Tarafıma layık görülen bu görevin büyüklüğü ve sorumluluğunu bana görevin bildirildiği ilk andan itibaren hissetmeye başladım. Bu görevi bana layık gören başta TOBB ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu bey olmak üzere tüm DEİK Yönetim Kurulu Üyelerinin her birine teşekkürlerimi sunuyorum. 

DEİK ailesinin bir üyesi olarak şimdiye kadar duyduğum gurur ve mutluluğa ilaveten şahsıma tevdi edilen bu yeni görev ile mutluluğum bir kat daha artarken aynı zamanda büyük sorumluluk içerisinde olacağımın farkındayım. Bu sebep ile hiç zaman kaybetmeden en kısa sürede ilgili Bakanlıklarımız aracılığı ile Moristyus resmi makamları ile temasa geçtik. Şuanda tüm resmi görüşmeler ve yazışmalar DEİK çatısı altında devam etmektedir. 

Amacımız Afrika’nın bu eşsiz zengizliklere,doğal kaynaklara sahip olan bu ülkenin ülkemiz ile daha çok ticaret yapan,daha fazla iş briliği içerisinde olan bir ülke yapmak olacaktır.Çünkü Mauritius sahip olduğu finansal alt yapısı ile Afrika kıtasının tüm dünya ile entegre olmuş çıkış kapısıdır, lojistik merkezidir. 

Ana kıtanın tamamı ile özel ticari anlaşmalara ve serbest ticaret anlaşmalarına sahip olan Mauritius aynı zamanda ülkemiz ilede serbest ticaret anlaşmasına sahiptir. Bu bağlamda Mauritius yetkili makamlarını en kısa sürede ülkemize davet ettik.Kendileri 83.İzmir Fuarına katılacaklarını belirttiler ve İlk resmi iş konseyi oluşumunu sağlayacak olan iş birliği anlaşmasının birinci fazını burada karşılıklı olarak imzalamak istiyoruz dedi. Maurityus ile ilgili olarak son sözlerini ise Baki şu şekilde devam etti.Maurityus güvenilir ve sürdürülebilir kaynaklara ve yatırıma uygun bir iş çevresine sahip olan, dikkat çekici turistik ülkelerden biridir” dedi. 

ÖMER HAKAN BAKİ KİMDİR?
Ömer Hakan Baki 1971 yılında Uşak’ta doğdu, İlk-Orta ve Lise Eğitimini Denizli’de tamamladı.Yüksek öğrenimini Marmara Ünüversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesin’de Ekonomist olarak tamamladı.Daha sonra Johannes Kepler Üniversitesi,Linz,Avusturya’da eğitimine devam etti,belirli bir sure profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra 1999 yılında kendi Dış Ticaret Şirketi olan ÖHB International Ltd.’yi kurdu ve halen bu şirketin Kurucu ortaklığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. 

Ömer Hakan Baki’nin başaralı iş hayatı ve kariyerinin yanında renkli kişiliği kendisini yerel ve ulusal düzeyde almış olduğu farklı görev ve sorumluluklar ile daha dikkat çekici bir noktaya getirmiştir.Onu 2004-2009 yıllarında Denizli Belediyesi Meclis üyeliği görevini görürken aynı zamanda 24.Dönem Milletvekili Aday adayı olarak kamu oyunda izledik. 

Spor ilede yakından ilgilenen Ömer Hakan Baki Ulusal düzeyde Türkiye Golf Federasyonunda Eğitim ve Alt Yapı komitesinde’de görev yaptı. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği,Tümsiad’ın Denizli Şubesi Kurucu Başkanlığı görevinide’de bulunan Ömer Hakan Baki’yi,son olarak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu,DEİK’in Türkiye Afrika İş Konseyi Üyesi ve Türkiye Mauritius İş Konseyi Kurucu Başkanı olarak görüyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER