banner249

‘Ekin Face’ Avrupa’da tanıtıldı

Ekin Teknoloji, Almanya’nın başkenti Berlin’de 20'ncisi düzenlenen ve Avrupa Birliği’nin en geniş katılımlı iç güvenlik odaklı buluşması Avrupa Polis Kongresi ve Fuarı’na katılarak tamamen Türk mühendislerin eseri olan ve en gelişmiş yüz tanıma sistemi olmaya aday ‘Ekin Face’i tanıttı.

banner240

Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştiren ve dünyanın çeşitli ülkelerinde güvenli şehirler kuran Ekin Teknoloji, geleceğin teknolojisini Avrupa’ya anlattı. Almanya’nın başkenti Berlin’de 20’ncisi düzenlenen ve Avrupa Birliği’nin en geniş katılımlı iç güvenlik odaklı buluşması Avrupa Polis Kongresi ve Fuarı’na katılan Ekin, tamamen Türk mühendislerin eseri olan ve en gelişmiş yüz tanıma sistemi olmaya aday ‘Ekin Face’i tanıttı. Alman basın kuruluşu Behörden Spiegel tarafından organize edilen Avrupa Polis Kongresi ve Fuarı, 20 ülkeden bin 500’e yakın gizli servis elemanı, polis, sınır polisi, devlet ve hükümet yetkilisi, parlamenter ile endüstriyel alandan katılımcıyı 21–22 Şubat tarihlerinde Berlin’de buluşturdu.



Mülteci sorunu başta olmak üzere güncel güvenlik sorunlarının değerlendirildiği kongrede, güvenlik sektöründe profesyonel kullanımlara yönelik son teknolojiler tanıtıldı. Kongre kapsamındaki oturumlarda Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Baskanı Akif Ekin’in yanı sıra,  Avrupa Birliği Göç Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex Yöneticisi Fabrice Leggeri ve İsveç Federal Polis Bürosu Yöneticisi Nicoletta della Valle’nin de aralarında olduğu çok sayıda önemli isim konuşmacı olarak yer aldı.  

 SINIR GÜVENLİĞİ SORUNUNA ENTEGRE YÜZ TANIMA İLE ÇÖZÜM
 Ekin Teknoloji'nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Avrupa’daki polis teşkilatları başta olmak üzere güvenlik otoriteleri ve önde gelen teknoloji aktörlerini buluşturan Avrupa Polis Kongresi’nde ‘yeni yüz tanıma teknolojileri’ hakkında konuşma yaptı. Akif Ekin’in, ‘Face Recognition Without Faces-Future Of Face Recognition For Public Safety’ (Yüz Olmadan Yüz Tanıma-Kamu Güvenliği İçin Yüz Tanımanın Geleceği) başlıklı konuşması ilgiyle izlendi.   Ekin, sunumunda, sınır güvenliği ve küresel terör sorunlarına ilişkin çözüm önerileri ve geliştirilen yeni teknolojileri anlattı. Avrupa ülkelerinin ana gündem maddeleri arasında yer alan sınır güvenliği sorununa entegre yüz tanıma sistemleri ile çözüm getirilebileceğini vurgulayan Ekin, bu kapsamda yepyeni bir teknoloji geliştirdiklerini açıkladı.


Bu teknolojiyle şehirlerin çok daha güvenli olabileceğini vurgulayan Ekin, “Eskiden sadece aranan/kayıtlı kişiler için yüz tanıma yapılabilirken, yeni geliştirdiğimiz teknolojilerle artık herkesin yüzü arşivlenebilecek. Bu sınır kapılarından AVM’lere, stadyumlara kadar toplumsal hayatımızın geçtiği her yerin çok güvenli olmasına hizmet edecek. Mobil araçlarla yüz tanıma yapabiliyoruz; polis arabalarını, bisikletleri dahi şehir güvenlikleri için donanımlı birer merkeze dönüştürebiliyoruz. Akıllı minik cihazların içine geleceğin teknolojisini monte edebiliyoruz ve bunu da insanların hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.  Ekin tasarım ve mühendislik açısından teknolojiye yön veren ürünlerin ödüllendirildiği CES-2017’den de CES Innovation Awards Vehicle Intelligence kategorisinde verilen ‘CES Innovation Awards Honoree’ ödülü ile döndü.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER