banner249

Doğu Avrupa'ya Türk Traktörü satıyoruz!

Türkiye'nin en önemli yerli traktör üreticileri arasında yer alan Erkunt, Polonya ve Sırbistan’ın da yer aldığı Doğu Avrupa ağına Letonya’yı da ekledi.

Doğu Avrupa'ya Türk Traktörü satıyoruz!
banner240

Kurulduğu 2003 yılından bu yana traktörün anavatanı kabul edilen İngiltere başta olmak üzere; 26 ülkeye ihracat yapan Erkunt Traktör, Letonya ile birlikte uluslararası pazarda daha da güçlendi. 


Letonya’nın başkenti Riga’da bulunan ve geçen yıl ülkedeki en fazla traktör satışını gerçekleştiren HM Agro firmasıyla distribütörlük anlaşması gerçekleştirdiklerini açıklayan Erkunt Traktör Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, “Letonyalılar topraklarının % 29’unu tarıma ayırmış durumdalar. 

Küçük, ancak bereketli topraklarında 80-120 beygir gücündeki traktörler kullanıyorlar. Ülkede, hayvan çiftlikleri de dahil, kullanılan traktörü temin eden 30’ a yakın firma var. Biz de bu büyük pazar içinde 90-100-110 beygir gücündeki traktörlerimizle yer almayı planladık” diye konuştu. 

HM Agro’nun, pazarda çok deneyimli olduğunu belirten Armağan, Letonya’ya 90, 100 ve 110 beygir gücündeki modellerinin sevkiyatına başladıklarını kaydetti. Dünyanın ilk ve tek kadın traktör üreticisi unvanını da taşıyan Zeynep Erkunt Armağan, Letonya’da diğer ülkelere kıyasla çok büyük bir kadın nüfusunun tarımla ilgilendiğini vurgulayarak, Letonyalı çiftçiler arasında da Erkunt Traktör’ün ayrı bir önem ve popülerliğe sahip olacağına inandıklarını dile getirdi. 

Armağan sözlerine şöyle devam etti: “Satış ve satış sonrası hizmetler kategorilerinde uzun süren değerlendirmeler sonucunda, distribütör ağımızın en yeni üyesi olan HM Agro’nun Letonya’daki adaylar arasında en doğru seçim olduğuna inanıyorum. Bu anlaşmayla, Doğu Avrupa pazarındaki hızlı yükselişimizi sürdüreceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER