banner249

Dikkat işverenler kandırılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi(OSGB) yetki belgesi alan Denizhan OSGB Sorumlusu Murat Kaya, risk analizi yaptıran işletmeleri uyararak “Dikkatsiz işverenlerin risk analizinin altına attığı her imza başlarına dert oluyor” dedi.

Dikkat işverenler kandırılıyor!
banner240

İşyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini vermek üzere, işyeri dışında kurulan, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) yetki belgesi alan Denizhan OSGB Denizli ve Türkiye’nin birçok ilinde işletmelere hizmet veriyor. İşletmelerin karşılaşabilecekleri en büyük sorunun risk analizinden kaynaklanabileceğini ayrıca yapılacak muayenelerin önemine dikkat çeken Denizhan OSGB Sorumlusu Murat Kaya işverenlere tavsiyelerde bulundu. 


“İŞVERENLER RİSK ALTINDA”
OSGB hizmeti alan işyerlerinde ilk olarak risk analizlerinin yapıldığını kaydeden Kaya “İşletmelere tahsis edilen iş güvenliği uzmanı, doktor ve hemşirelerin atamaları mutlaka Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının isgkatip.csgb.gov.tr adlı siteden kontrol edilmelidir. İşverenlerin bu siteden atama onayını yapmış olması gerekmektedir. Onayı yapılmayan atamadan dolayı hem işveren hem de hizmet veren birlikte sorumludur. Eğer kontrol etmezlerse büyük risk altına girerler” şeklinde konuştu. 

Risk analizi dosyalarına imza atarken dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Kaya, “İşverenler risk analizlerinde mutlaka hizmet aldıkları ortak sağlık güvenlik birimlerinin (OSGB) uzmanlarının ve doktorlarının imzasını ve kaşesini görmek durumundadır. Eğer görmezlerse ve sadece kendileri imza atıp kaşelerlerse o risk analizini kendileri yapmış gibi değerlendirilir. Bu işlem sonucunda da gelebilecek her türlü ceza sadece işverene kesilir” dedi. 

“RİSK ANALİZLERİNİ SADECE İŞVEREN İMZALAMAMALI!”
İşverenlerin yoğun iş yükünden dolayı araştırma yapmadığını belirten Kaya, “Birçok işveren prosedürleri tam olarak bilmiyor ve yoğun iş yüklerinden dolayı araştırmıyor. Yapılan risk analizinin altına analizi yapan uzman tarafından imza atılmazsa iş sonucundaki risk sadece işverenin oluyor. Araştırmadıkları için de hiç bilmedikleri bir riskin altına giriyorlar. Böylelikle farkında olmadan işveren riskin altına imza atmış oluyor.” diye konuştu. 

“HER TÜRLÜ RİSKİ İŞVERENLE PAYLAŞIYORUZ”
Denizhan OSGB’nin işletmelerin yanında olduğunu ifade eden Denizhan OSGB İş Güvenliği Uzmanı Hilmi Çetin, “Resmiyette analizlerin bir uzman, bir doktor ve işveren tarafından imzalanması gerekmektedir. Denizhan OSGB olarak biz risk analizlerine imzamızı atıyoruz ve orada oluşabilecek herhangi bir riski işverenle paylaşıyoruz. Tüm işletmelerimizde risk analizlerimizi yapıp sözleşmeyi yaptığımız gün isg katipten atamayı yaparak ardından işverene haber verip işlemin onaylanmasını sağlıyoruz. Bu durumun bizim için büyük bir artı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER