banner249

Derneklere 30 Nisan uyarısı

Aydın Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, derneklerin 2013 Yılı Dernek Beyannamesinin 30 Nisan tarihine kadar vermeleri gerektiği bildirildi.

Derneklere 30 Nisan uyarısı
banner240

Beyannamenin illerde İl Dernekler Müdürlüğü, İlçelerde ise Dernekler Bürosuna vermeleri gerektiği belirtilen açıklamada “Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesinde Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt üzerinde gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır. 


‘Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir.’ hükmü mevcut olduğundan DERBİS sistemi üzerinden süresinde beyanname bildirildiğinde İl Dernekler Müdürlüğü veya İlçe Kaymakamlıklarına bir suretinin kağıt ortamında getirilmesine gerek bulunmamaktadır.

Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesi gereği Bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler beyannamelerini Dernekler Daire Başkanlığının web sayfası üzerinden (DERBİS), kullanıcı adı ve şifresini kullanarak doldurmak zorunludur. Dernek beyannamesi süresinde, yani 30 Nisan 2014 tarihine kadar, beyanname vermeyen derneklerin yönetim kurulu başkanları hakkında, 759,00 TL idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER