banner249

Deprem olursa facia olur!

Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, İzmir’de depreme dayanıksız 500 bin bina için tek çözümün dönüşüm olduğunu söyledi.

Deprem olursa facia olur!
banner240

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilk yetkili kuruluşlarından olan Tektaş Kentsel Dönüşüm’ün Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya İzmir’de olası bir depremde hasar görmesi öngörülen 500 bin bina olduğunu ve binaların güvenli binalar olarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. 


Çatalkaya, Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan ana kadar kentte 3 bin binanın yararlandığını belirterek şunları söyledi: “Şehirde talep her geçen gün artıyor. Kentsel Dönüşüm Kanunu ile vatandaşlar bürokrasiyi beklemeden kendi binalarını yeniden inşa edebiliyor. 

Kentsel Dönüşüm Kanunu’ndan bir binanın yararlanabilmesi için bina mülk sahiplerinden bir kişinin Bakanlık yetkili kuruluşu Tektaş Kentsel Dönüşüm’e başvuruda bulunması yeterli. Başvurudan sonra binanız için devlet teşvikli çok uygun faiz oranları ile kentsel dönüşüm kredisi kullanabilir, kira - taşınma yardımı alabilir, tüm belediye, noter harçlarından muaf olup, KDV indirimlerinden yararlanmaya hak kazanırsınız. En önemli avantajı ise binanızda 2/3 çoğunluk kararı ile müteahhidinizi siz seçebilir, yeni binanız için tüm kararları alabilirsiniz.” 

Tektaş Yönetim Kurulu Başkanı Çatalkaya, “Vatandaşlar, kentsel dönüşümün tüm süreçlerinde tek elden, kendileri bu süreci takip edebiliyorlar. 1 Haziran 2014 yürürlüğe girmesi beklenen yeni imar kanunu 1 Ocak 2016’ya ertelendi. Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen vatandaşların bunu göz ardı etmemesi gerekiyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER