banner249

Denizlili Karabay’a büyük görev!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine, kurumda 'müsteşar yardımcısı' olarak görev yapan Denizlili Mehmet Karabay atandı.

Denizlili Karabay’a büyük görev!
banner240

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bugün yeni bir atama gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine Denizlili Mehmet Karabay atandı. Bir süredir bakanlıkta müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Karabay, Ankara’ya 2014 yerel seçimlerinden sonra gelmişti.

Tavas’ta 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan, daha sonra Ankara’ya dönen Karabay, Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanı olmasıyla birlikte oluşturduğu kadroda yer almış, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Karabay, bu görevini sürdürürken kararnameyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Atamaya ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

MEHMET KARABAY KİMDİR?

Mehmet Karabay, 1963 yılında Tavas’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Tavas’ta yaptı. Yükseköğrenimini yaptığı ODTÜ’den 1986 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra, İTÜ’de doktorasını yaptı. Başbakanlık, TOBB ve üniversitede çeşitli görevler üstlendi. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Tavas belediye Başkanlığına seçildi. 2014 yılındaki yere seçimlerde aday olmayıp Ankara’ya döndü. Karabay, son olarak Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER