banner249

Denizlili Ak Partililer Ankara’ya çıkarma yaptı

Ankara Arena Spor Salonu’ndaki AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’ne Denizli’den 15 otobüs ve 100’ü aşkın otomobil katıldı. AK Parti İl Başkanı Avni Örki kongreye katılanlara teşekkür ederek, “Denizli olarak adeta Ankara’ya çıkarma yaptık. Delegelerimiz ve AK Parti gönüllülerimizle tam kadro Ankara’daydık” dedi.

Denizlili Ak Partililer Ankara’ya çıkarma yaptı
banner240
Türkiye, 27 Ağustos 2014 tarihinde AK Parti'deki yeni dönemin başlangıcına şahitlik etti. AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi’ne tek aday olarak giden Ahmet Davutoğlu, yeni genel başkan seçildi. Ahmet Davutoğlu, bin 388 delegeden bin 382'sinin oyunu aldı. 6 oy geçersiz sayıldı. 

AK Parti Yeni Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu önemli mesajlar verdiği konuşmasında, "Allah bize, nerede bize yardım eden yok mu? diyene yardım etme kudreti versin" diye konuştu. AK Parti 1. Olağanüstü kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkanını seçmek için Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce AK Partili Ankara Arena Spor Salonuna akın etti. 

Kongreye Ankara dışından 40 bin kişi ve 900 gazeteci katıldı. Saat 10.00’da spor salonuna gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalabalık nedeniyle salona giremeyip kongreyi dışarıya kurulan dev ekranlardan takip edecek partililere seçim otobüsü üzerinden hitap etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan kongrede ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel film izletildi. Filmin ardından kürsüye çıkan Erdoğan partililere hitap etti. 

BU BİR VEDA DEĞİL, BİR FATİHA’DIR. 
13 yıldır Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık görevinde son hitabını gerçekleştirerek “Bizim konuşmamız asla bir veda değildir, bir Fatiha’dır. Bir başlangıç, yeni bir açılış ve milattır. Şu anda 40 bine varan ve 81 vilayetten buraya gelen kardeşlerim biriz, diriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz diyorsunuz. Yolumuzdan taviz vermedik. 

71 milyonu sevdik kucakladık. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağına ayırt etmeksizin hizmet götürdük. Götürmeye de devam edeceğiz. Tek millet tek vatan tek bayrak dedik. Bu şekilde yürümeye devam edeceğiz. İçimizden biri, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz bir kardeşimizi bu yolda aday gösterdik. Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. 

Yarın devir teslim töreninden sonra kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma günü de yeni kabine oluşmuş olacak. Sizlerden ayrılmıyorum. Bugüne kadar genel başkan ve başbakan sıfatım ile aranızdaydım. 10 Ağustosta seçtiğiniz bir Cumhurbaşkanı olarak aranızda olacağım. Haklarınızı helal eder misiniz? Ben sizlere helal ediyorum” dedi. 

ÖRKİ: YENİ TÜRKİYE İNŞASINDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM 
Kongre sonrasında değerlendirmelerde bulunan ve heyecan ile coşkunun hat safhada olduğunu aktaran AK Parti İl Bakanı Avni Örki, Yeni Türkiye’nin inşasında kendimizden eminiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturunun AK Parti’de ne olduğunu tam anlamıyla yaşıyoruz.

 İktidara geldiğimiz günden bu tarafa gerçekleştirmiş olduğumuz hamleler atılımlarla yeni Türkiye’nin inşası konusunda umutluyuz. Salonun içinde olduğu gibi salonun dışında da muhteşem bir atmosfer hakimdi. Aynı şekilde Türkiye’nin dört bir tarafında ve salon dışında ekranlardan burayı izleyen kişiler de büyük heyecan duydu. Bugün gerçekleştirilen kongre yeni Türkiye’nin inşası konusunda atılan en önemli adımlardan bir tanesidir” dedi. 

AK PARTİDE KARDEŞLİK VAR 
Liderimizi Cumhurbaşkanı olarak halkımızın teveccühüyle seçtik. Onun yemin töreni gerçekleşecek. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra AK Parti zayıflar, parti içinde birtakım muhalif kesimler çıkar diyenler, AK Parti’de kardeşlik ikliminin nereden kaynaklandığını bilmeyen kişilerdir. 

AK Parti’deki kardeşlik iklimi maneviyatımızdan, tarihimizden ve kültürümüzden kaynaklanmaktadır. Biz bunlara uygun hareket ettiğimiz için böylesine muhteşem ve olağanüstü bir kongreyi gerçekleştiriyoruz. Biz başarımızla olağanüstü kongre gerçekleştiriyoruz. Ama CHP, başarısızlığıyla olağanüstü kongre gerçekleştirecek. MHP’de de aynı ziller çalıyor. 

Biz AK Partililer olarak millete hizmet etmiş olmanın mutluluğunu yaşayarak bugünlere geldik. Yeni sayfalar açılacak olmanın umuduyla heyecanıyla buradayız. İnşallah da bu umut bu yeni sayfalar sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir tarafında bizden hizmet bekleyen milletimizden güç bekleyen kesimlere de umut olacaktır” dedi. 

DENİZLİ AĞIRLIĞINI HİSSETTİRDİ 
Denizli teşkilatının tam kadro hazır bulunduğunu kaydeden Örki, “Bir delegemiz yurt dışında olduğu için gelemedi. Onun dışında delegelerin tam kadro burada hazır bulunuyor olması Denizli’nin olağanüstü kongreye ciddi bir şekilde önem verdiğini göstermektedir. Ayrıca kongremize katılan ve güç veren bütün Denizlili delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. 

Denizli olarak 15 otobüs ve 100’ü aşkın da otomobillerle Ankara’ya geldik. Adeta Ankara’ya bir çıkarma yaptık. Bu çıkarma geleceğe sahip çıkmanın Denizli’deki tezahürüydü. Genel merkez yetkilileri de Denizli’nin gümbür gümbür Ankara’ya gelmesinden dolayı bizlere teşekkür etti. Ben de tüm bu teşekkürleri Denizlili hemşehrilerime iletiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim onları muvakkak eylesin” dedi. 

“Önümüzde atlatılması gereken çok ciddi engeller var. Hala daha ülkemizin ilerlemesini engelleme gayreti gösteren birtakım şer odakları var” diyerek açıklamasını sürdüren Örki, “Bunlarına köküne kibrit suyu dökülene kadar bunlarla mücadelemiz sürecek. Bunu da milletimizle birlikte yapacağız. Başbakanımız Davutoğlu tüm insanlığı, bitkileri, dağları taşları selamladı. 

Bu AK Partinin önümüzdeki süreçte de daha da bütünleyici olacağının göstergesidir. Başbakanımız bu bir veda konuşması değil dese de biz çok duygulandık. Konuşmasında defalarca gözyaşlarımıza hakim olamadık. Çünkü önümüzdeki il başkanları toplantısında Recep Tayyip Erdoğan bize başkanlık yapmayacak. Bu yüzden içimizde burukluk var. Ama Cumhurbaşkanlığı hizmetine başlayacağı için de mutluyuz. 

Genel Başkanlıktan ayrılırken bize çok güzel nasihatları oldu. Aşkım, sevdam dediği AK Partimizi bizlere emanet etti. Bundan sonra da hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz. Hiç merak etmesin emaneti emin ellerde” şeklinde konuştu. UÇAR: YENİ TÜRKİYE YOLUNDA TARİHİ BİR GÜN Kongreyi değerlendiren AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar AK Parti’nin 1. olağanüstü büyük kongrenin Türkiye için tarihi bir kongre özelliğini taşıdığının altını çizerek “AK Parti’nin siyasi geçmişi 13 yıla dayanıyor. Her girdiği seçimde oyunu artıran bir parti oldu. Muhalefet 13 yılda AK Parti ile yarış bile yapamadı. Rakipsiz olan AK Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüzde 52 oy alma başarısını gösterdi. 

Bu kongreyle Yeni Türkiye yolunda büyük bir adım atılmıştır. Bugünkü kongre için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için veda kongresi diyorlar ama bence vefa kongresidir. Liderimiz Erdoğan artık Cumhurbaşkanımız olarak ülkemizi başarıdan başarıya taşımaya devam edecektir. Bundan şüphemiz yoktur. Yeni Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

YÜKSEL: YILLARDIR DEVLET İLE MİLLET AYRIŞTIRILMIŞ 
AK Parti’nin ilk kez olağanüstü kurultay gerçekleştirdiğini aktaran AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, açıklamasında yeni Türkiye’ni ipuçlarını verdi. Yüksel, “Bu farklı bir kongre oldu. Ağustos ayı bizler için zaferler anılan bir aydır. Millet olarak dönüm noktası olarak algıladığımız tarihler var. Bu tarihlerin arasında eski Türkiye’nin bitişinin yeni Türkiye’nin başladığı 27 Ağustos tarihini de ekleyeceğiz. İlk defa milletimiz kendi oyları ile kendi cumhurbaşkanlarını seçti. 

Güzelliklerin düğümlendiği bir kongre yaşadık. Tek aday olarak Ahmet Davutoğlu etrafında kenetlendiğimiz bir kongre yaşadık. AK Parti ikinci genel başkanı ve başbakanını seçmiş oldu. Yıllardır devlet ile millet ayrıştırılmış. Geldiğimiz noktada milletimiz artık kendi iradesini ortaya koyarak kendi Cumhurbaşkanını seçebiliyor. Devlet milleti ile barışık bir şekle geldi. Yeni Türkiye derken devlet ile milletin daha fazla barışması, devlet ile milletin birbirini yabancı gibi görmemesi kastediliyor” dedi.

 ZOLAN: EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ 
Denizli Büyükşehir Belediye Bakanı Osman Zolan da açıklamasında, “Gece gündüz milletin hizmetinde olarak başbakanımıza vefamızı en iyi şekilde göstermeye devam edeceğiz. Bizler başbakanın emanetine sahip çıkacağız. Denizli’de yaşayan insanlar da emanete sahip . çıkacak. Denizli’de devletimizin yapacağı daha çok hizmetler var. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, belediye başkanlığı ve milletvekilliği döneminden başlayarak Denizli’ye çok önemli hizmetler yaptı. Bakanlığı döneminde de hizmetlerine devam etti. Denizli’de ilkleri gerçekleştiren bir isimdir. Bakanlık onuru ve şerefi Denizli’ye verilen bir değerdir. Nihat Zeybekci’nin bakanlığının devam etmesini temenni ediyoruz. 

Cuma günü kabinede bakanlığının devam edeceğine inanıyorum. Şu ana kadar olumlu haberler alıyoruz. Nihat Bey, bu işi iyi bilen bir büyüğümüz. Kazanan Denizli ve hepimiz olacağız. Başbakanımızın emanetine ve bakanımıza sahip çıkacağız. Kongremiz Denizli ve ülkemize hayırlı olsun. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER