banner249

Denizli tiyatroya doyacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 31'incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin kortej yürüyüşü yapıldı.

Denizli tiyatroya doyacak
banner240

Renkli geçen kortej yürüyüşünün ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret eden tiyatrocular, Denizli'de tiyatroya verilen değerden övgüyle bahsederek, sanata verilen bu destek için teşekkür etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 31'incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin kortej yürüyüşü yapıldı. 


Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen korteje, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için gelen yerli ve yabancı tiyatro gurupları yer aldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yürüyüşe geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek Delikliçınar Meydanı'na kadar devam eden korteje katıldı. Denizlilerin cadde boyunca yoğun ilgi gösterdiği kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. 

Tiyatro kostümleri ile yürüyüşe katılan grup temsilcileri daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Zolan, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ni 30 yıldır devam ettirdiklerini belirterek, "Bu sene 31'inci yılımızdayız. İnşallah başarılı bir festival geçiririz. Şehrimize hoşgeldiniz" dedi. 

"DENİZLİ TİYATROYLA İÇ İÇE OLACAK" 
Festivalin tiyatro sanatına en üst seviyede katkısı olmasını dileyen Başkan Zolan, "Bu festival siz değerli sanatçılarımıza da bu sanatı icra etmenin en güzel duygularını yaşatsın. Denizlimiz bu hafta tiyatroyla iç içe olacak. Her salonda tiyatro gösterilerimiz devam edecek. Ben tüm vatandaşlarımızın tiyatro gösterilerini izlemeye davet ediyorum" dedi. 

Çocuklara yönelik te oyunların olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Çok farklı bölgelerden gelen gruplarımız var. 6 yurtdışından, 4 grup Denizli'den ve 11'de diğer illerden olmak üzere toplamda 21 tiyatro grubumuz Denizli'de. Tiyatro sanatının kalbinin Denizli'de atmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Her festivalden sonra Denizli'de çok güzel izler bırakıldığını anlatan Başkan Zolan, "Aslında tiyatro hayatın ta kendisidir. Tiyatro dünya kurulduğundan, insan var olduğundan bu yana yaşayan bir sanat. İnşallah bundan sonra da böyle devam etsin, hayatın provası olarak devam etsin" dedi. 

"DENİZLİ TİYATRO YAPMAK İSTEYENLERİN OLDUĞU BİR ŞEHİR"
Başkan Zolan'ı ziyaret eden tiyatrocular, Denizli'de tiyatroya verilen değerden övgüyle bahsederek, sanata verilen destek için teşekkür ettiler. 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden tiyatrocular, "Buraya daha önce katılan arkadaşlarımız buradan rüya gibi bahsediyorlar. 

Gerek atölye çalışmaları gerekse hocalarımızın verdiği bilgiler çok verimli geçiyor. Denizli'de yapılan bu organizasyon diğer illere örnek olma açısından çok önemli. İnşallah bu organizasyon diğer illere de örnek olur" temennisinde bulundu. 

Bursa'dan katılan bir başka amatör tiyatrocu ise Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sanat ve kültür imkanlarını tiyatro için kullanmasından ve 31 yıldır bu festivali sürdürmesinden övgüyle bahsederek, "Denizli tiyatro yapmak isteyenlerin olduğu bir şehir. 

Buna öncülük ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan'a festival tişörtü takdim edildi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve festivale katılan tiyatro grubu temsilcileri, Denizli Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ve Erol Türkmen'i de ziyaret etti. 

29 GÖSTERİ, 5 ATÖLYE ÇALIŞMASI, 2 SÖYLEŞİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü, dünyanın en uzun süreli devam eden tiyatro festivali unvanı bulunan "31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali" 24 Mayıs'a kadar sürecek. 6'sı yabancı olmak üzere toplam 21 tiyatro ekibinin katılacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde sahne alacak gruplar 29 gösteri, 5 farklı atölye çalışması ve iki ayrı söyleşiye imza atacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER