banner249

19 Mayıs’ta alan krizi!

Aydın’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, törenler için ayrılan alanın küçük olduğu iddiası valilikle belediyeyi karşı karşıya getirdi.

19 Mayıs’ta alan krizi!
banner240

Aydın’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları öncesi Aydın Valiliği ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında alan tartışması yapandı. Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, sabah törenlerden önce İl Kutlama Komitesi tarafından belirlenen Atatürk Kent Meydanı’nda inceleme yaptı. 


Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 15-19 Mayıs tarihleri arasında organize ettiği Gençlik Festivali’nde kullanılan malzemelerin alanı daralttığını ifade eden Vali Yardımcısı Çiftçi, alanın genişletilmesini istedi. 

Alanda görevli polis ekiplerinin kurulu oyun parkını itekleyerek alanı genişletmeye çalışmasına ise Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tepki gösterdi. Yaşanan tartışmaların sonucunda Aydın Valiliği personeli, oyun parkını itekleyerek alanı genişletti. Yaşanan gerginliğin ardından 19 Mayıs törenleri, aynı alanda sorunsuz şekilde gerçekleştirildi. 

“BİZ PLANLAMAMIZI YAPMIŞTIK"
Yaşananları alkışlarla protesto eden CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve CHP’liler, Atatürk Anıtı önünde açıklama yaptı. Yaşananlara Aydın Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün neden olduğunu öne süren Baydar, “15 Mayıs ile 19 Mayıs akşamı düzenlenecek olan Candan Erçetin konserine kadar tüm etkinliklerimizi planladık. 

Daha sonrada yer talepleri oldu ama zaten biz planlamamızı yapmıştık. Ona rağmen meydanın bir bölümünü kendilerine tahsis edeceğimizi ifade ettik. Ancak orayı beğenmediler. Polis nezaretinde gelerek Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğiyle ilgili malzemeleri ittirerek alan oluşturmaya çalıştılar. Böyle bir anlayış olmaz, bu işler konuşularak yapılır. Bizim inancımız gereği bayramlarda uzlaşma bir kültür olmalıdır. Ancak bunlar bayramlarda dahi kavga etmeyi kendilerine kültür haline getirmişler. Bu anlayışlarını protesto ediyorum” dedi. 

“KOMİTE İZİN TALEP ETMEZ” 
Atatürk Kent Meydanı’nın resmi kutlama alanı olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ise yaşananları, “Biz kutlamamızı yaptık, diğer tarafta ne yapıldığını bilmiyorum. Kutlama alanı her yer olabilir. Kamuya açık tüm alanlar da Valilik kutlama alanı olarak tespit edebilir. Yani herhangi bir merciden izin almaya gerek yok” sözleriyle özetledi. 

İl Kutlama Komitesi’nin izin isteme gibi bir durumunun olmadığına işaret eden Çiftçi, şunları söyledi: “Tüm bayramlar belediyenin de bir üye verdiği İl Kutlama Komitesi tarafından organize edilir. Tüm katılımcılar yeri, zamanı ve güzergahı belirler ve de karar alır. Burada da oy birliğiyle karar alınarak, yer tespiti yapılmıştır. Onun dışında da bir şey yoktur. Bu işlemler kararlarla yürütülür. Öyle kimsenin keyfine göre yapılmaz. Resmi bir bayram, yönetmelik çerçevesinde kutlama usulleri belirtilmiştir. Ona uygun hareket edilerek yapılır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER