banner249

Denizli medyası Siirt’te!

Siirt Valisi Denizlili Ahmet Aydın’ın desteğiyle Siirt’te Sonsöz Gazetesi Genel Koordinatörü Gazeteci-Yazar İzzettin İçin ve sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde Aydın ve Denizli’den aralarında gazeteci, yazar, akademisyen, iş adamı ve bürokratların da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyet Siirt'in misafiri oldu.

Denizli medyası Siirt’te!
banner240

Heyet için Siirt’te zeybek gecesi düzenlendi. Vali Ahmet Aydın’ın hemşehrilerinin Siirt’i tanıması ve ilin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla düzenlenen programının ilk gününde renkli görüntüler yaşandı. Siirt Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak’ın da destek verdiği organizasyon kapsamında Denizli ve Aydın’dan gelen yaklaşık 50 kişilik heyet akşam saatlerinde Siirt’e geldi. 


Hemşerilerini tek tek kucaklayan Vali Ahmet Aydın, gecede yaptığı konuşmada bol bol yöresel ağız kullanıp Siirt’te adeta Ege havası estirdi. Zaman zaman kullandığı ‘garik’ kelimeleri ile adeta Aydın ve Denizli havası yaşatan Vali Aydın, anlattığı çeşitili hatıralarla da gecede herkesi güldürdü. 

Siirt’in aynı zamanda evliyalar şehri olduğunu belirten Vali Aydın, Siirt’e gelen herkesin şansının ve işinin ciddi derecede bereketlendiğini belirterek “Siirt bereketli şehirdir. Sayın Başbakanımız Siirt’te şiir okudu. Gerçi başına istenmedik olay geldi ama, bu olaydan sonra yine Siirt’ten milletvekili seçilip Başbakan oldu. Kısacası Siirt’in bilinmeyen pek çok güzelliği vardır. Bu program kapsamında siz misafirlerimize Siirt’i tanıtmayı hedefliyoruz” dedi. 

Doğu ile Batı arasında gönül dostluğunu kurmak ve doğuya karşı duyulan ön yargıyı kırmak için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten İzzettin İçin, desteklerinden dolayı Siirt halkı olarak Vali Ahmet Aydın’a müteşekkir olduklarını belirtti. Batıda yaşayan birçok insanın doğuya karşı ön yargı ya da eksik bilince sahip olduğunu belirten İçin, “Bizim de kendimizi anlatma eksiğimiz var. Bu gönül köprüsü programları kapsamında birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Program kapsamında 15 ayda 30 ayrı ili Siirt’te ağırlayacağız” dedi. 

Yöresel yemeklerin ikram edilip Siirt ve Ege Yöresi türkülerinin yanı sıra Veysel Karanı Hazretleri’ne yazılmış kasidenin seslendirildiği gecede adeta Zeybek rüzgarı esti. Geceye Aydın ve Denizli’den gelen konukların yanında Siirt Valisi Ahmet Aydın başta olmak üzere Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Projede Siirt Gençlikevi Sorumlusu İdris Tan, Siirt Valiliği Sosyal Etüt Proje Müdürü Nurettin Kebapçı, Siirt Üniversitesi Öğrenci Gençlik Topluluğu Sorumlusu Emre Yüksek, Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, okul müdürü Barış Kezer, öğretmen Aygün Özorpak ve Zübeyde Hanım Lisesi Okul Müdürü İdris Yolbaş da yer aldığı belirtildi. İki gün sürecek etkinlikte Aydın ve Denizli’den gelen heyet Veysel Karani etkinliklerine katılacak. Program kapsamında Siirt’in çeşitli yerleri ziyaret edilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER