banner249

Önümüzü kesmek için çalışıyorlar!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin önünü kesmek için için 300 yıldan yapılan planların devam ettiğini kaydederek, "Bu bölgede bütün dünya devletlerinin istihbarat teşkilatları cirit atar. Bu ülkenin önünü kesmek için çalışıyorlar. Dolayısıyla devletin güçlü olması lazım” dedi.

Önümüzü kesmek için çalışıyorlar!
banner240

Bakan Eroğlu, dün geldiği memleketi Afyonkarahisar’da bugün termal bir otelde gerçekleştirilen, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'na katıldı. Toplantının açılışında konuşan ve iyi bir lider, yönetici olmanın püf noktaları hakkında bilgi veren Eroğlu, yönetimde işleri sonuçlandırmanın çok önemli olduğunu ifade etti. 


İyi bir yöneticinin inandığı şeyi yapması gerektiğinden bahseden Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti, “İşleri sonuçlandırmak, neticelendirmek çok önemlidir. Bazıları işleri evirir çevirir, havanda su döver ama netice yoktur. Dolayısı ile netice alacak şekilde, işlerinizi tamamlayacak şekilde çalışmanız lazım. Bizim de sizlerden beklediğimiz budur. Sizle hepiniz üst düzey yöneticilersiniz. 

Üst düzey yöneticinin görevleri şudur: Sevk ve idare etmek. Yani mahiyetinizdekileri en iyi şekilde sevk ve idare etmeniz gerekiyor. Dolayısı ile siz buna dikkat edeceksiniz. Bazı idareciler vardır, 'Her şey ben göreyim, her şeyi ben yapayım' der. Bu doğru değildir. Takım çalışması önemlidir. Bazı liderler vardır, kenara çekilir suya sabuna dokunmaz, yani işler nasıl giderse gitsin hiçbir mesuliyet almaz, risk almaz. Bu da yöneticilik değildir. 

Yönetici, inandığı şeye imza atandır. Ben İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne (İSKİ) geldiğim zaman imza atacak kimse yoktu. Getirin dedim bütün imzaları ben atacağım. Doğru yaptıktan sonra o zaman ne oluyor? Personel de, ‘Genel müdürümüz bu riski alıyor, dolayısıyla bu yükün altına ben de gireyim’ şekilde düşünüyor. 

isk alacaksınız arkadaşlar. Hatta ben bakanlıkta, 'Korkan varsa getirin bütün imzaları ben atayım' diyorum. Yani şunu söyleyeyim; korkma ile iş bitmiyor. Olabilir şikayet olur, başka şeyler olabilir ama siz doğru yaptığınıza inanırsınız gümbür gümbür her yerde kendinizi müdafaa edebilirsiniz.” 

"BU BÖLGEDE BÜTÜN DÜNYA DEVLETLERİN İSTİHBARAT TEŞKİLATLARI CİRİT ATAR”
Konuşmasında Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesinde devlet kurumlarının ve personelinin çalışmasının büyük etken olduğunu kaydeden Eroğlu, “Türkiye dünyada en stratejik yere sahip. Enerji konumu, stratejik konum, diğer konumlar. Tarihi misyonu açısından dünyada en stratejik nokta Türkiye'dir. 

Bakın başka yerde harp oluyor mu, Amerika'da bir kuzey-güney harp olmuş, başka da harp yok ama bakın burası daima hareketlidir. Bu bölgede bütün dünya devletlerinin istihbarat teşkilatları cirit atar. Bu ülkenin önünü kesmek için, bu devletin önünü kesmek için çok büyük planlar hazırlandı 300 yıldır. 

Dolayısı ile bizim burada ayakta kalmamızın yegane yolu güçlü olmaktan geçer, büyük Türkiye olmaktan geçer. Başka çaresi yok. Yoksa böl, parçala, yut prensibi geçerlidir. Bu 300 yıldır geçerlidir. Dolayısı ile devletin güçlü olması lazım. Devletin güçlü olması da lafla olmaz. Kurumların güçlü olması lazım. Fertlerden kurumlara kadar güçlü olması lazım. Kurumların güçlü olması, büyük hedeflerin olması ile olur. Bunu yapacak olan da personel. Personelde de o aşk ve şevk olmalı” dedi. 
Toplantı, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda başarı sağlayan çalışanlara plaket verilmesi ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER