banner249

Denizli horozuna kavuştu

Denizli’nin uzun zamandır beklediği cam horoz heykeli görkemli bir törenle açıldı.

Denizli horozuna kavuştu
banner240

Yapılan törene Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Denizli’nin simgesi olan horoz heykeli, bir süre önce üst yapı çalışmaları nedeniyle Delikliçınar Meydanı’ndaki yerden kaldırıldı. Denizli Belediyesi, internet sitesinde vatandaşlara horoz heykelinin ‘Cam, bronz, polyester ve mermerden mi?’ yapılması ile ilgili bir anket yaptı. Anket sonuçları üzerine horozun camdan yapılmasına karar verildi. 

Açılış konuşmasını yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan; Denizli horozunun 30-40 yıllık süredir değil 2000 yıldır bu yöre için önemli bir yerde var olduğunu belirtti. Denizli horozunun özelliklerini de anlatan Zolan, uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkarılan bu güzel heykelin Türkiye ve dünya çapındaki önemini vurguladı. 

Daha sonra Denizli Ak Parti Milletvekili olan Nihat Zeybekçi ise Denizli horozu heykelinin Türkiye’de en büyük cam horoz heykeli olduğunu vurguladı. Bunun yanında turizm, tekstil gibi Denizli’ye ait olan güzelliklerden bahseden Zeybekçi, Denizli horozu ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Konuşmasına devam eden Nihat Zeybekçi, aşırı sıcakta açılışa gelen Denizli halkına teşekkür ederek camdan horozu Denizli halkına armağan ediyoruz diyerek konuşmasını bitirdi. 

Denizli Milletvekili Zeybekçi’nin konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Denizli Valisi Abdülkadir Demir çıktı. Vali Demir, konuşmasına ilk olarak Denizli horozunun önemini anlattı. Üst yapı çalışmalarından dolayı kaldırılan horozun kaldırıldığını ancak bunun tekrardan yerine konulacağını belirttiklerini söyleyen Demir, horozun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER