banner249

Denizli’de otobüs şoförlerine eğitim

Şehir içi otobüs ulaşımını bünyesine alarak 150 araçla vatandaşlara hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, şoför eğitimlerini de sürdürüyor. Aralık 2013'te kent içi otobüs ulaşım hizmetini bünyesinde vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmalarını da sürdürüyor.

Denizli’de otobüs şoförlerine eğitim
banner240

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. sürücülerine yönelik 5 gün süren bir eğitim programı düzenlendi. Otobüslerin alındığı firma eğitmenlerinin katıldığı program kapsamında, sürücülere araç tanıtım ve sürüş tekniği konularında eğitimi verildi.


 Hizmet içi eğitime büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, eğitimlerle güvenli sürüş ve yolcu taşıma performansının arttırılmasını hedeflediği belirtildi. Eğitim programında karayolu trafiğinde güvenliğin arttırılması, doğru sürüş tarzı, doğru sürüş davranımı, aktif ve pasif emniyet sistemlerinin doğru işletimi sayesinde trafik kazalarının azaltılması, ekonomik sürüş tekniği ve araç tanıtımı ile ilgili bilgiler verildiği kaydedildi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ulaşımda her zaman riskler bulunduğunu belirterek, büyükşehir olarak buna karşı tedbir almakla görevli olduklarını kaydetti. Tedbirlerden bir tanesinin eğitimler olduğunu ifade eden Başkan Zolan,"Trafik güvenliği için bugüne kadar bir çok tedbir aldık ve almaya da devam ediyoruz. Gerek Emniyet Müdürlüğümüzle gerekse araç firmalarıyla eğitim çalışmalarımız oluyor. Yapılması gereken her şey yapılıyor" diye konuştu.

 8 Eylül'den itibaren otobüslerde Denizli Kart kullanılacağını hatırlatan Başkan Zolan,"İnsanın alacağı tüm önlemleri alıp, gerekli bütün eğitimleri veriyoruz. Denizli Kart sistemi de bu önlemlerden bir tanesi. Ulaşımla ilgili yeni projelerimiz olacak. Vatandaşlarımızın taleplerine göre yeni uygulamalar yapacağız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER