banner249

Büyükşehir’den gövde gösterisi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna 49 adet yeni araç daha kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ile birlikte MASKİ bünyesinde kullanılacak olan araçların tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle yapıldı

Büyükşehir’den gövde gösterisi!
banner240

Göreve geldikleri günden itibaren araç kiralama sistemine son verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu araçların alınması hep eleştirildi, ancak zamanla yaptığımız milyonlarca kar haklılığımızı ortaya çıkardı. Bunların devamı gelecek. Araç yatırımının il geneline en iyi hizmeti ulaştırmak amacıyla olduğunun bilinmesini isteriz” dedi.


 Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla 17 ilçeye hizmet götürecek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni araçlar kattı. Yeni alınan araçların tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılırken, araç tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Meclis Üyeleri, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Araç tanıtım töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın 17 ilçesiyle büyükşehir olduğuna dikkat çekerek, “Manisalı hemşerilerimin gösterdiği teveccühle, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Mazbatamızı alır almaz, hızla hemşerilerimizin bu geçiş sürecinden olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar yaptık.

 Gece-gündüz demeden halkımızın en iyi hizmetleri alması, sorun yaşamaması için büyükşehir yapılanmasını tamamlamak adına adeta seferber olduk. Bizim için artık Manisa merkezindeki Peker Mahallesi ne ise, Alaşehir’in Dağhacıyusuf’u, Gördes’in Karayakup’u, Soma’nın Beyce’si de odur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

ARAÇ KİRALAMAYA SON VERDİK 
Göreve geldiklerinde araç kiralama sisteminin belediye üzerinde bir yük olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere önceki görev süremizde kiralama usulüyle araç kullanımı vardı. Buna hemen son verdik. O dönem belediyenin adeta sırtına kambur olan kiralama sistemini bitirerek, Manisa’nın kendi araçlarıyla hizmet almasını sağladık. Kısa sürede araç kiralamasından zarar eden Manisa Belediyesi, araçları işledikçe kar eden bir belediye konumuna geldi. Bu araçları aldığımızda bizleri eleştirenler oldu. Ama haklılığımız zamanla ortaya çıktı ve belediyemiz bu sistemle birlikte milyonlarca kar etti” dedi. 

ŞEHZADELER VE YUNUSEMRE BELEDİYELERİNE ARAÇ DESTEĞİNDE BULUNDUK 
Büyükşehir olan Manisa Merkez’de Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerinin kurulduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla 636 sayılı kanun kapsamında geçtiğimiz dönem Manisa Belediyesi’ne kazandırdığımız araçları, eşit miktarda Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerine pay ettik. İnşallah bu araçlarla en iyi hizmetler vatandaşlarımıza sunulur. Hiçbir şekilde siyasi düşünmeden sadece hizmet diyerek, yeni kurulan iki belediyemize desteklerimizin devam edeceğinin de bilinmesini istiyorum” dedi.

 DESTELERİMİZ DEVAM EDECEK 
Merkezde kurulan iki belediyenin kendilerinden araç talebine devam ettiğinin de altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları bizden silindir, dozer, kamyon ve tanker gibi araç talebinde bulundular. Her iki ilçe belediyesine de çok sayıda araç verdik. Sonuçta Manisa hepimizin” şeklinde konuştu. 

HEDEFİMİZ KENDİ KENDİNE YETEN BİR BELEDİYE 
Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan araç yatırımının il geneline en iyi hizmeti ulaştırmak amacıyla olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tek hedefimiz ‘kendi kendine yeten bir belediye’ oluşturmaktı. Tabi bunların devamı gelecek. Hazırlıklarını geçen yazdan bu yana yaptığımız ve itfaiyeye alınacak yaklaşık 50 aracıda filomuza katacağız. İtfaiye ve Fen İşleri Daire Başkanlıklarımızın bizden 40 Milyon TL’ye yakın araç talebi var. MASKİ bünyesinde ilçelerimize hizmet edecek çift kabinli araçları da filomuza katacağız” dedi.

 BU KAZANÇ MANİSA’NINDIR 
Büyükşehir olarak yapılanma sürecinde olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Sancılar, sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak her geçen gün daire başkanlıklarımız devirlerini tamamlıyorlar. Tüm ilçelerimizde birimlerimiz tamamlama aşamasına geldik. Onlarında yakın zamanda açılışlarını yapacağız. Yeni alınan araçlarımızın Manisa’ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bir yatırım kazandırıyorsak, bu kazanç elbette Manisa’nındır. Şoför kardeşlerimizin bu araçları kazasız, belasız güzel hizmetlerde kullanmalarını temenni ediyorum” diye konuştu. 

MASKİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNA KATILAN ARAÇLAR 
Manisa Büyükşehir Belediyesi araç filosuna alınan 49 araç içerisinde MASKİ bünyesinde hizmet verecek 3 Renault Latitude marka makam aracı, 2 adet Renault Fluence, 3 adet Renault Kango, 5 adet Renault Master Çift Kabin kamyonet, 12 adet Isuzu marka çift kabin kamyonet bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesi araç havuzunda hizmet verecek araçlar içerisinde ise 20 adet Renault Kango, 2 adet Isuzu, 1 adet Renault Master minibüs ve 1 adet Renault Traffic marka araç yer alıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER