banner249

Denizli’de muhalefet kapışması

MHP Denizli İl Teşkilatı, CHP’li aday İbrahim Vural ile ilgili yayınlanan anket nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet etti.

Denizli’de muhalefet kapışması
banner240

YSK yapılan anketi yayınlayan gazetelerin toplatılıp imha edilmesine karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ilimizde yayın yapan bir internet sitesinde yer alan ve bazı yerel gazetelerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı İbrahim Vural lehine yapılan anketi yayınlayan gazetelerin toplatılıp imha edilmesine karar verdi. 


YSK, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Teşkilatı Avukatları, yayınlanan anketin seçim yasaklarına aykırı olduğu gerekçesiyle YSK’ya başvurmuştu. Konuyu ele alan YSK, İnternet sitesinde yayınlanan anketin seçim yasakları öncesinde yapıldığı için başvuruyu dikkate almadı. Ancak anketi yayınlayan gazetelerin toplatılıp, imha edilmesine karar verdi. 

“HAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”
Kararın ardından MHP Avukatları yaptıkları açıklamada, “Yaşadığımız seçim sürecinde Pamukkale bölgesinde bize de birçok MHP’nin açık ara önde olduğu yönünde bilgiler ve sonuçlar geliyor. Teşkilatımızın ekipleri de değişik zaman ve yerlerde bu tür anketler yapıyor. 

Ancak biz, halkımızı manipüle etmemek için bunları yayınlatma gereği duymadık. Tamamen halkı manipüle etmeye yönelik bu tür yollara başvurmayı ahlaki bulmuyoruz. Gerçek anket sonuçları 30 Mart akşamı ortaya çıkacaktır” dediler. MHP Avukatları, Halkı yanıltmaya yönelik, bu tür yanlı yayınların sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER