banner249

Dağlar kar tutmadı, kar helvası zamlandı

Ödemiş’te Bozdağlar ve Aydın dağlarına istenen miktarda kar düşmemesi kar helvacılarını da etkiledi. Yaz mevsiminin serinletici lezzeti kar helvasına zam geldi.

Dağlar kar tutmadı, kar helvası zamlandı
banner240

Geçen sene çuvalı 40 lira olan karın bu yıl kar yağışı miktarının azalmasıyla 70 liraya kadar yükselmesi kar helvacılarının da zam yapmasına sebep oldu. Geçen yıl bardağı 1 lira olan kar helvası bu yıl 1.5 liradan satılıyor. Kışın kar kuyularında biriktirilen kar ile vişne, karadut gibi meyve suları birleşiminden oluşan kar helvası sezonu zam ile açmış oldu.


Ulus Meydanı’nda kar helvası satan Coşkun Erol, ”Bu kışın kurak geçmesi ve kar yağışının normalin altında olması nedeniyle kar bulmakta zorlandım. 5-6 yıldan beri zam yapmazken bu sene kar fiyatlarının 10 lira kadar yükselmesi, kar helvası fiyatını da yüzde elli arttırdı. Elimdeki kar beni ancak, önümüzdeki birkaç hafta idare edebilir sonrası için başka yerlerden kar alarak sezonu tamamlayabilirim” dedi.

Ulus Meydanındaki bir diğer kar helvası satıcısı Rıdvan Uçar ise, ”Geçen sene 1 liradan sattığım kar helvasını bu sene 50 kuruş daha arttırmak zorunda kaldım. Bu sene kar yağışının olmayışından epey zarar ettik. Elimdeki kar beni çok idare etmez. Bozdağ’da kar kuyularında kar var mı bilmiyorum. Eğer kar bulamazsak bu yaz sezonu erken kapatacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER