banner249

Çöp deresi cazibe merkezi oluyor!

Pamukkale Belediyesi, Cankurtaran Mahallesi’nde yerleşim merkezinin ortasından geçen dereyi, Cankurtaran’a yakışır hale getirdi.

Çöp deresi cazibe merkezi oluyor!
banner240

Belediye, uzun yıllardır atılan çöpler ve molozlarla olası sel felaketine davetiye çıkaran dereyi, temizleyip, ıslah ederek, içini ve çevresini de ilaçlayarak Cankurtaran Mahallesi’ne yakışır hale geldi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, başkan yardımcılarıyla birlikte mahallelerdeki sorunları yerinde incelemeyi sürdürürken bir taraftan da sorunları çözüyor. Kısa süre önce Cankurtaran’da incelemede bulunan Başkan Gürlesin, buradaki en büyük sorunun mahallenin ortasından geçen 5 km uzunluğundaki derenin temizlenmesi ve çevresinin ıslah edilmesi olduğunu tespit edince hemen harekete geçti. 


BELEDİYE TAM KADRO CANKURTARAN’DA
Belediye Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 3 gün süren çalışmayla dereyi uzun yıllardır biriken çöp ve molozlardan temizledi. Böylece, hem çevreye yayılan kötü konu önlenmiş oldu hem de olası sel felaketinin önüne geçilmiş oldu. Ekipler temizliğin ardından, ıslah çalışmalarını ise sürdürüyor. 

Öte yandan çevrede oluşan ve hastalıklara yol açan böcek ve sinekler için de dere içi ve çevresi ilaçlandı. Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir ile Temizlik İşleri Müdürü Yakup Demir, Fen İşleri Müdürü Zehni Ertuğrul ile Cankurtaran Mahalle Muhtarı Özgür Sarıkaya çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarda DESKİ Su Kanalizasyon Daire Başkanı Hasan Göker de katıldı. Başkan Yardımcısı Demir, dere sahasını gezerek mahalle sakinlerinden çalışmalar hakkında görüşlerini aldı. 

PAMUKKALE BELEDİYESİ OLASI SEL FELAKETİNİ ÖNLEDİ
Derenin, mahallenin ortasından geçmesiyle sel felaketlerini önleyici özelliği bulunduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Demir, şöyle dedi, ‘Cankurtaran Mahallemiz, gerek burada yaşayan ve gerekse dışarıdan gelen insanlara huzur vermektedir. Ancak bu huzur ortamını ve o güzelliği bozacak nitelikte ortada akan dere içinde molozların olduğunu görüyoruz. 

Bu dere, yerleşim biriminin ortasından geçen ve sel felaketini önleyici niteliktedir. Bu dere uzun zamandan beri içinde biriken çöpler, molozlar, olası sel felaketini önlemede engel oluşturmaktadır. Bizde bu engeli ortadan kaldırmak ve molozları almak için Başkanımız Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere burayı ziyaret ettik. Mahalle sakinleri en önemli konu olarak derenin temizlemesini istedi. Etrafının da ıslah edilmesi gerektiğini bildirdiler. 

Biz de kendi görevimizle ilgili olan kısımları yapıyoruz diğerlerinde ise ilgili kurumlarla işbirliği yaparak çalışmamızı sürdürüyoruz. Birkaç gündür devam eden bu çalışmalar kısa sürede bitecek. Halkımızın can ve mal güvenliğini korumaya yönelik belediyemizin bu ve benzeri hizmetleri vatandaş memnuniyeti açısından da son derece önemlidir.’ 

PAMUKKALE BELEDİYESİ HİZMETTE SINIR TANIMIYOR
Başkan Yardımcısı Veli Demir, şöyle devam etti, ‘Sayın başkanımız Hüseyin Gürlesin, başkan yardımcılarıyla birlikte tüm mahalleleri gece gündüz hafta sonu demeden dolaşıyor ve sorunları dinliyor. Çözümleri sıralıyor ve tüm imkanlarımızı kullanarak vatandaşların talebini karşılamak için hizmette sınır tanımıyor. Bu çalışmanın bundan sonra diğer mahallelerde de olacağını söylemek istiyorum. 

Vatandaşlarımızdan arzu ettiğimiz 68 mahalleye biranda hizmet götürmek imkansız olduğundan alt yapının hazırlanması, yasal sürecin tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle halkımızın bizlere güvenmelerini ve beklemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız bize inanıp güvensin. Biz sadece belediyemiz görev alanındaki işleri değil diğer alt yapı, yol ve su kanalizasyon gibi diğer işlerin de çözümüne katkı koyuyoruz. 

Bizim yapacaklarımızı yapıyor işbirliği ile çözülecekleri birlikte çözmeye çalışıyoruz. Bu günkü çalışmamız bunu en güzel örneğidir. Eskiden buralarda kokudan geçilmezken şimdi temizlendiğini görüyoruz. Temizlik sonrası yıkama yapıyoruz. Yıkamanın ardından da ilaçlama yapıyoruz. Bu çalışmaların korunması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Başkanımız Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere DESKİ ve diğer katkısı olan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’ 

HİZMETTE İŞBİRLİĞİ
DESKİ Su Kanalizasyon Daire Başkanı Hasan Göker de, ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü olarak diğer belediyelerimizle birlikte işbirliği içerisindeyiz. Dere temizliği, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu olsun her alanda işbirliği yapıyoruz. Halkımızın daha iyi ve sağlıklı bir ortamda gerekli çalışmaları ortaklaşa olarak yapıyoruz. Dere ıslahı çalışmalarımız diğer mahallelerimizde de devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve DESKİ Genel Müdürümüz Mahmut Güngör adına mahalle sakinlerimize hayırlı olsun diyorum’ dedi. 

MAHALLELİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN
Cankurtaran Mahalle Muhtarı Özgür Sarıkaya ise mahalle sakinleri adına çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Ben öncelikle bu yapılan hizmet için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çünkü vatandaşımız bu sıkıntıyla bizi sıkıştırıyordu. Neden dere temizlenmiyor diyordu. Bugün ise temizlenip Cankurtaran’a yakışır hale geldi. Buradan ilgililere mahallem adına teşekkür ediyorum’ dedi. 

Mahalle sakinlerinden İsmail Yünek (41) ise yapılan işlerin Cankurtaran’a sonsuz fayda sağlayacağını kaydederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Mehmet Giriş (76) de zamanında buralara çöp atılmaması gerektiği konusunda mahalle sakinlerini uyardığı ifade ederek yapılan çalışmaların çok güzel olduğunu, bundan sonra da derenin temizliği konusunda mahalleliye görev düştüğünü söyledi. 

Dere ıslahı çalışmalarının görünmez kahramanları çalışanlar ise kendi açılarından ıslah ve temizlik çalışmasını değerlendirip çok olumlu bulduklarını beyan ettiler. Ayrıca Başkan Yardımcısı Veli Demir, mahalle kahvehanesine giderek buradaki vatandaşlara derenin temiz tutulması konusunda yardımcı olmaları talebinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER