banner249

CHP’li başkandan CHP’li başkana çok sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklendi.

CHP’li başkandan CHP’li başkana çok sert tepki!
banner240

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz parti yöneticileriyle birlikte, son dönemde ortaya çıkan CHP İl örgütünün istifalar nedeniyle düşeceği, CHP’de bazı partililerin il yönetiminin görevi bırakması için yürüyüş düzenleyeceği yolundaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi. 


Bu iddiaları ortaya atanları 'zirzop' ve 'kalemşör' olarak niteleyen CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, İl yönetiminin düştüğünü iddia edenlere kapak olsun diye yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktıklarını kaydetti. 

‘BİZLERİ SİNDİREMEZLER’
Aydın’da CHP yönetimine eleştiren bazı internet sitelerini ve yazarlarını tepki gösteren Kalınomuz “Biz sandıkla geldik sandıkla gideriz. Yürüyüşle baskıyla Atatürk’ün koltuğunu ona buna bırakmayız. Bu iddiaları ortaya atanların nereden beslendiklerini çok iyi biliyoruz. Fakat bizleri yok edemezler, sindiremezler. 25 Ağustosta yürüyüş yapacakların tezgahını başlarına çalarız. 

Bunları yazanlar belediyeden nemalanıyorlar. Kimin eşi, kızı belediyede çalıştığını çok iyi biliyoruz. Hepsinin de sarı bina da koltuğu masası var. Bizim hakkımızda bu kişilerin yazdıkları defalarca genel merkeze gönderilmiştir. Bir çok şikayet faksı çekilmiştir. Biz kimseye genel merkeze şikayet etmeyiz, biz onları Aydın’daki 25 bin parti üyemize, vatandaşa şikayet ederiz. 

Biz çeker gidersek 5 tane basın mensubu ekmeksiz kalır. Kesilir nemaları. İçemezler meyhanede onar onar bira. Biz bu partiyi belediyeden, Ş.. bardan, L… kültür merkezinden yönetmeyiz. Burdan yönetiriz. Daha önce neden hedef Bülent Tezcan idi. ” dedi. 

“ZEKAT GÖREVİMİ YERİNE GETİRMEK İÇİN YARDIMCI OLDUM”
İl başkanı Barkan Kalınomuz’un açıklaması sırasında ‘Bugün şikayetçi olduğunuz kişiye daha önce kendinizin ekonomik yardımda bulunduğunuzu söylediniz” diye sorulması üzerine “İslam’ın 5 şartı var. Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek zekat vermek, kelime-i şehadet getirmek. 5 tane demi. Ben zekat görevimi yerine getirdim. Ben ondan bişey beklemedim. Zekat görevimi yerine getirdim. Senin başına bişey gelirse sana ben bir litre kan vermezsem adam değilim” diye konuştu. 

‘PARTİDEN GİDER’
İl yönetimi olarak çok ciddi başarılar yakaladıklarını dile getiren Barkan Kalınomuz, “Biz başarılı bir örgütüz. Türkiye genelinde parti içi eğitimde 2. sıradayız. Yıllardır kiralarda sürünün partimize kendi binasını kazandırdık. Örgütümüze araç kazandırdık. Bizim emeğimize saygı göstermeyen bu partiden gider. Bu yönetimi karalayıp yerine başkasını getirmeye çalışmak ahmaklıktan başkası değildir. Bunlar bize vız gelir tırıs gider” şeklinde konuştu. 

‘BEN BİLECEĞİM’
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden dolayı eleştiren CHP İl Başkanı Kalınomuz, “Bizim partimizin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu otobana karşılamaya gelmeyenler nedense başbakan sıfatı olmayan AKP’nin Cumhurbaşkanı adayını karşılamaya ve uğurlamaya gidiyor. Ve 8 dakikalık özel görüşme yapıyor. Ne görüştünüz diyenlere de ‘Aydın’ın sorunlarını aktardım’ diyor. 

5 yıldır niye aktarmıyordun. Bu görüşmeye bana söyleyeceksin. Ben bileceğim. Varsa aktarılması gereken sorun birlikte aktaracağız. Bu siyasi görüşme üslubuna aykırı bir davranıştır. Kendi partinin adayını karşılama sarı binada otur, rakip partinin adayını özel karşılamaya git” ifadelerini kullandı. 

‘BEN HULİSİ ŞAHİNCİ OLMAM’
Özlem Çerçioğlu’nu il yönetiminin işlerine karışmakla suçlayan Barkan Kalınomuz, “Ben nasıl havuzun fiskiyesine karışmıyorsam oda il yönetimindekilerin istifa edip etmeyeceğine karışmayacak. Belediyede çalışan biri bizim yönetimdeki arkadaşlarımıza ‘istifa edin’ diye haber getirmeyecek. 

Herkes görev ve sorumluluklarını bilecek. Ben bu partiden ilçe başkanıyken kovuldum fakat il başkanı olarak geri geldim. Bir daha kovulursam ne olarak gergi geleceğim belli olmaz. İl Başkanlığı değil de çantacılık, zabıta müdürlüğü, itfaiye erliği yaparsanız hedef haline gelmezsiniz. Belediyeden bu partiye yönetirseniz paşa olursunuz. Fakat biz paşa olmaya niyetli değiliz. Ben Hulisi Şahinci olamam” şeklinde konuştu. 

"SADIK ATAY'IN SESİNİ KISTIK"
İl yönetimin düşürmek için yapılan girişimleri çok anlamsız bulduğunu ve gerek parti içinden gerekse parti dışından bunu kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, "İl yönetimini düşürecek adam anasının karnından doğmamıştır. Biz siyasete renk getirdik. Hatta AK Parti İl başkanı Sadık Atay'ın bile sesini kestik" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER