banner249

CHP afet bölgesinde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çal ilçesinde doludan zarar gören üzüm bağlarını inceledi. Karaca, “Bir an önce hasar tespiti yapılarak çiftçinin mağduriyeti giderilmeli’ dedi

CHP afet bölgesinde!
banner240

Denizli’de son iki gündür etkili olan sağanak ve dolu Çal ilçesinde Kaplanlar ve Sazak mahallelerinde üzüm bağlarını vurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çal ilçesine giderek zarar gören üzüm bağlarını yerinde inceledi, bölgede doludan yaklaşık 2 bin dekarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Bölgede bir an önce hasar tespitinin yapılarak çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Karaca, “Çal İlçesi’ne bağlı Sazak, Kaplanlar ve Selcen mahallelerinde dolu üzüm bağları ve kekik tarlalarına büyük zarar vermiş. Bölgede yaklaşık 2 bin dekarlık şaraplık üzüm bağı doludan zarar görmüş. Ottan arındırılan ve üç kez ilaçlanan üzüm bağlarında dolu zararı nedeniyle büyük oranda verim kaybı yaşayacak. Üretici bu yıl verim alamayacak. Çiftçinin ağır maliyetle ilacını attığı ürünler bitmiş durumda. Üreticilerin tüm masrafları karşılanmalı ve kaybı giderilmelidir. Beklenmeksizin hasar tespit çalışmaları yapılmalıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 13:41

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER