banner249

Çevre yolu, 1 yılda 3 farklı yerden çöktü

chp denizli merkez ilçe başkanı Ömer yurtseven, ulaştırma bakanı binali yıldırım tarafından hizmete açılan denizli çevre yolu 1.etabının 3 ayrı yerden çöktüğünü belirterek, “bir yılı dolmadan çöken bu yolun hesabını kim verecek” diye sordu.

Çevre yolu, 1 yılda 3 farklı yerden çöktü
banner240
İzmir asfaltını Ankara asfaltına bağlayan 18 km uzunluğundaki çevre yolunun Denizli Belediyesi’nce projelendirildiğini ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edildiğini belirten Yurtseven, konu hakkında şunları söyledi, Denizli çevre yolunda çökmelerin uzunluğu 100 metreyi bulmaktadır. Çöken kısımlarda müteahhit firma dolgu çalışmaları yapmaktadır. Bu haliyle bile çökmelerin 5 metreden fazla olduğu anlaşılmaktadır. Nasıl olur da yeni yapılan bir yol birden çökmektedir. Yaptığımız araştırmada yolun Fernas şirketi tarafından yapıldığı 59 milyon liraya mal olduğunu öğrendik. Yaşanan bu olay çok düşündürücü ve soruşturulması gereken bir olaydır. Yolun çökmesi, gerekli zemin etüdünün sağlıklı yapılıp yapılmadığı, ayrıca kaliteli malzeme kullanılıp kullanılmadığı sorularını da beraberinde getirmiştir.”

Yurtseven, karayollarında sık sık asfaltlama çalışmalarının yapıldığını dikkat çekerek,daha sonra şöyle dedi, “Halkımızda karayolu ‘parayolu’ diye bir anlayış oluşmuştur.Bunun nedeni yeni yapılan yolların bir yılını doldurmadan bozulması ve yeniden yapılmasından kaynaklanmaktadır.Burada üzerinde durulması gereken konu,çalışmaların bitiminden sonra geçici kabülü yapılan yolların standartlara uygun olup olmadığının yeterince denetlenip denetlenmediği hususudur.Bakanlığın,Denizli’de yaşanan bu olayı mercek altına alıp gerekli inceleme ve soruşturmayı mutlaka yapması gerekmektedir.Bunun sonuçlarının da kamuoyuna açıklanması zorunlu hale gelmiştir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER