banner249

Cem Evi açılışı yapıldı!

Uşak'ta yaptırılan Işık Çakır Sultan Cem Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cem Evi açılışı yapıldı!
banner240

Gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Müftüsü Fuat Altındaş, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


Sema gösterisinin ve duaların okunduğu törenin açılış konuşmasını Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir gerçekleştirdi. Uşak’ta dernek kurduklarından bu yana yer ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Sağdemir, "İlimizde derneğimizi kurmamızın ardından yer ile ilgili sıkıntılarımız daima baş gösterdi. Biz bu dönemde Belediye Başkanımız Ali Erdoğan’dan yer talebi yaptığımızda kendisi bize kapılarını açtı. Şimdi açtığımız bu yer ile bütün faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı hak edilen bir ortamda yapacağız” dedi. 

Belediye olarak bu tür konularda hassasiyet gösterdiklerini ileten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentte yaşayan alevi vatandaşların sorunlarına çözüm bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Modern bir cem evinin alevi vatandaşlar açısından önemli olduğunu dile getiren Başkan Ali Erdoğan, " Alevi vatandaşlarımızın daha önceki cem evi ihtiyacı karşılamıyordu. Yetersiz olan bu binanın alevi kardeşlerimize yakışmadığını düşünüyorduk. Alevi Kültür Derneğimizin bu talebinin ardından hemen çalışmalarımıza başladık ve kısa sürede binayı sonlandırdık” ifadesini kullandı. 

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek ise kente böyle bir binanın kazandırılmasının birçok yönden değerli olduğunu ve Uşak Belediyesi’nin bu konuda örnek bir davranışta bulunduğunu anlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER