banner249

Laodikya heyeti sağlık taramasından geçti

Pamukkale Üniversitesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) tarama aracı ileLaodikya kazısında çalışan 140 personel sağlık taramasından geçti.

Laodikya heyeti sağlık taramasından geçti
banner240

Yürürlüğe giren işçi sağlığı vegüvenliği yasası gereği Laodikya’da çalışan personel sağlık taramasından geçti. Sağlık taramasını yapan Dr. Ramazan Bağcı, tüm çalışanların gerekli tıbbi müdahale vetetkiklerinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirileceğini söyledi. 


Bağcı, kazısırasında oluşabilecek yılan, akrep sokmaları,böcek ısırmaları, güneş çarpmaları, dermatolojik rahatsızlıklar ve kazaları önlemek amacıyla poliklinik hizmetinin desunulacağını kaydetti. Dr. Bağcı, amaçlarının kazı alanını verimli kullanarak meslekhastalıkları ve iş kazalarını önlemek olduğunu ifade etti. 

ÖRNEK OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ 
Laodikya Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise şunları söyledi:“Arkeolojik kazılarda tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması kadarçalışanların sağlıklı olması ve kendi güvenliklerini tehlikeye atmadançalışması çok önemli. Resmi bir kurum olduğumuz için yasalarçerçevesinde hareket ederek prosedürleri yerine getirdik. İlk kezkazı alanlarında sağlık taramaları yapıldı ve bu yönüyle diğer kurum vekuruluşlara örnek olmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu. 

Honaz Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri Nadir Savaş Öter ve Dr. Ramazan Bağcı tüm personelin risk analizi ve diğer iş güvenliği hizmetlerini gerçekleştirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER