banner249

Büyükşehirden 121 dev proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yılda yapılacak 121 projenin tanıtımı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarafından yapıldı.

Büyükşehirden 121 dev proje
banner240

Toplantıdan sonra bakanlık desteğiyle evde bakım hizmetlerinin daha geniş alanda yapılması için protokol imzalandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun da katıldığı toplantı da Başkan Zolan, “Denizli göz bebeğimiz. Bu güne kadar birçok hizmet yapıldı. 2016-2017 arasında 121 ihalesi yapılmış, finansmanı sağlanmış, ete kemiğe bürünmüş projeyi başlatıp bitireceğiz. 1 yılda yapacağımız projeler içinde bütçemizin yüzde 70’ini ulaşıma ayırdık. 


Merkezde Üçgen Kavşağından Zeybek alt geçidine, yaya üst geçitlerinden, bağlantı yollarına, kavşaklara kadar birçok hizmeti bir yıl içinde başlayıp bitireceğiz. Büyükşehir olarak il merkez ve tüm ilçelerde bin 272 kilometre içme suyu, bin 222 kilometre kanalizasyon ve 105 kilometre yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. Bir yıl içinde yapacağımız bu alt yapı çalışmalarının toplam uzunluğu 2 bin 500 kilometreyi buluyor. 

Bu da Denizli’den Almanya ya hat döşemek anlamına geliyor. Bu çalışmayı da bir yılda bitireceğiz. Geçek yıl da aynı toplantıyı düzenleyip bir sonraki yıl yapacaklarını halkımıza açıklayacağı. Bu toplantıyla bir ilgili daire müdürlerimize de talimatımı vermiş oldum.” Dedi. 

YOĞUN KATILIM 
Collossea Otel’de gerçekleştirilen 121 projenin tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’yla birlikte Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Ramazanoğlu, Ak Parti hükümetleriyle geleneksel şehircilik anlayışının günümüz teknolojisiyle birleştirilerek daha mutlu, daha yaşanılabilir kentler ortaya çıkarıldığını söyledi. 

Açıklanan projelerle birlikte önümüzdeki bir yıl içinde daha yoğun bir çalışma döneminin başlayacağını belirten Bakan Ramazanoğlu, “ Belediye hizmetleriyle ilimiz daha modern şehir haline geldi. Belediyecilik sadece yol, su, alt yapı üst yapı değil. Sosyal belediyecilik insan hayatının her alanına dokunabilmektir. Açıklanan projelerle önümüzdeki döneme ya Allah, bismillah diyoruz. İl merkezle birlikte tüm ilçelerimiz yapılacak hizmetlerle daha güzel, daha yaşanılabilir yerler olacak” dedi. 

DENİZLİ’DE NE VARSA İLİN TAMAMINDA OLACAK 
Denizli’nin iki yıl önce büyükşehir olduğunu, o dönem insanların kafasında hizmet akışıyla ilgili soru işaretleri olduğunu belirten Başkan Zolan’da şunları söyledi, “Büyükşehir olduktan sonra Çameli’nin köylerine, Babadağ’ın köylerine hizmetlerin nasıl ulaşacağıyla ilgili soru işaretleri oldu. Biz il merkezde ne varsa ilçelerde mahallelerinde de olacak dedik. Denizli göz bebeğimiz oldu, birçok hizmetler yapıldı. Hizmetlerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Artık iyi ki büyükşehir olmuşuz diye konuşanları duyuyorum. 

Denizli’nin trafik sorunun çözmek için bütçemizin yüzde 70’ini önümüzdeki bir yıl için ulaşıma harcayacağız. 1,5 milyon metre kare kilit taşı, 800 kilometre asfalt yapacağız. Önümüzdeki bir yıl içinde Zeybek alt geçidiyle birlikte Üçgen Kavşağı’nı da yapacağız. Üçgen kavşağıyla ilgili kendi ekibimiz 8-10 proje hazırladı. Elemeler yaptık. En kullanışlı en sürdürülebilir olan projemizi seçtik. Oradaki yeşil dokuya da zarar vermeden Üçgen Kavşağı’nı trafik ışıkları olmadan geçeceğiz Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi köprülü kavşağıyla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Aktepe Mahallesi’ndeki asfalt şantiyesini de Bozburun bölgesine taşıyacağız” dedi. 

BAŞBAKANIMIZ BAŞLATTI 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3-6 ve 1 yıllık eylem planlarını açıkladığını, kendilerinin de 1 yıllık eylem planlarını hazırlayarak bugün kamuoyuyla paylaştıklarını anlatan Zolan, “Bu yıl ilkini yaptığımız toplantıları gelecek yıllarda da düzenleyerek bir sonraki yıla kadar yapacaklarımızı açıklayacağız. Projelerin tanıtımıyla halkımıza bilgi verirken, aynı zamanda da daire başkanlarımıza projelerin bir yıl içinde başlayıp bitirilmesi talimatını da vermiş oldum. 

Hazırladığımız projeler ihalesi yapılmış, finansmanı sağlanmış, ete kemiğe bürünmüş projelerdir. Bir yıl içinde il merkez ve ilçelerde 1,5 milyon metre kare kilit taşını gönderip, döşemesini yapacağız. 3 yıl sonra il genelinde ayaklar çamura, toza değmeyecek. 800 kilometre asfalt, 60 kilometre sıcak asfalt yapacağız. 40-50 yıldır hayal olan yolları yapacağız. Tüm bu projelerinde ihaleleri yapıldı. Akıllı kavşak sistemi ile 90 kavşağı birbirine bağlayacağız. 40 köprü 28 menfez inşaatı yapacağız. İl merkezde otopark sorununu çözüyoruz. 8 otopark yapımı için kamulaştırma da sona geldik. 80-90 milyon lirayı bulan kamulaştırma yapacağız.” dedi. 

ULAŞIMDAN SONRA ALT YAPI 
Büyükşehir olarak hazırladıkları 121 proje içinde ulaşımdan sonra en büyük payı alt yapıya ayırdıklarını anlatan Başkan Zolan, “Büyükşehir olarak il merkez ve tüm ilçelerde bin 272 kilometre içme suyu, bin 222 kilometre kanalizasyon ve 105 kilometre yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. Bir yıl içinde yapacağımız bu alt yapı çalışmalarının toplam uzunluğu 2 bin 500 kilometreyi buluyor. Bu da Denizli’den Almanya ya hat döşemek anlamına geliyor. 

Bu çalışmayı da bir yılda bitireceğiz. İlçelerle birlikte 25 katı atık tesisi yapacağız. Bir yılda 54 içme suyu deposu, 53 yeni sondaj çalışması yapacağız. İl merkez ve ilçelerde toplam 1057 mezarlığımız bulunuyor. Bu mezarlıklarla ilgili her şey büyükşehir olarak bize ait. Bu güne kadar 200 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapıldı. 160 mezarlık ta da ekiplerimiz çalışmaya başladı. Belediye olarak kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Kayhan Pazaryerinin üzerine güneş panelleri monte edilecek. Bununla birlikte Akköy’de güneş enerjisi santrali kuracağız. İlçelerimize kapalı yüzme havuzları, gençlik merkezleri, basketbol, voleybol sahaları, halı sahalar inşaa edeceğiz. Ege bölgesinin en büyük gençlik merkezini kampüs bölgemizde yapacağız. 

Tüm bunların yanında da sokak hayvanlarını unutmadık. Bölgenin en büyük hayvan barınağını ormandan aldığımız yere yapacağız. İtfaiye binaları yapacağız. Honaz, Çameli ve Çal’a otobüs terminali yapacağız. Kent ormanları kuracağız, yeni parklar, yeşil alanlar ve emeklilerimiz için oturup dinlenebilecekleri zaman geçirebilecekleri yerler yapacağız. Kahvehaneler emeklilerin zaman geçirme yeri olmayacak. Katı arık berteraf tesisleri, atık su arıtma tesisleri inşaa edeceğiz. 6 adet tarihi bina kamulaştırması, 4 adet tescilli yapı restorasyonu yapacağız.” dedi. 

EVDE BAKIM HİZMETİ İLÇELERE DE YAYILACAK 
Kendisini en çok heyecanlarından projelerden biri olan evde bakım hizmetinin önce il merkezde sonra da tüm ilçelerde yaygınlaştıracaklarını ifade eden Başkan Zolan, “Evde bakım koordinasyon merkezimizle evinden çıkamayan yada günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı vatandaşlarımızın, hastaneden çıkmış, kısa süreli de olsa yardıma, bakıma muhtaç insanlarımızın yanında olacağız. Erkeklerin sakal traşlarından kadın hastaların kuaföre kadar herşeyi ayaklarına evlerine göndereceğiz. Onların tırnaklarını bile biz keseceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından evde bakım hizmetlerinin protokolü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’yla birlikte Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan arasında imzalandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER