banner249

Büyükşehir ihtiyaç olan her yerde

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışında şehir merkezinde olduğu gibi ilçeler ve bağlı mahallelerde de etkin bir şekilde mücadele etti.

Büyükşehir ihtiyaç olan her yerde
banner240

Denizli'nin tüm ilçe ve bağlı mahallelerindeki kapalı olan yolları açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu anlarda 112 Acil Servis ambulanslarının gidemediği bir çok ilçede sağlık ekiplerinin hastalara ulaşmasını sağladı. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçen pazartesi günü akşam saatlerinde başlayıp iki gün boyunca Denizli’yi yoğun etkisi altına alan kar yağışıyla etkin bir şekilde mücadele etti. Kar yağışıyla birlikte ilk etapta kentin ana arterlerini kısa sürede trafiğe açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 600’ün üzerinde personel ve 128 araçla çalışmalarını yürüttü.

Kent merkezinin dışında ilçeler ve bağlı mahallelerinde de karla mücadele eden ekipler ulaşılamayan mahalle bırakmadı. Eğitimdeki kar engelini ortadan kaldırmak için Pamukkale ve Merkezefendi İlçe sınırlarında bulunan 216 okulda kar temizlik çalışması yapan ekipler özellikle kar yağışının yoğun olduğu zamanlarda 112 Acil Servis ekiplerinin bir çok hastaya ulaşmasını sağladı.

112 Acil Servis'in talebi üzerine ambulansların önünden giderek yolu açan ekipler Bozkurt Cumalı, Baklan Kuyucak, Çardak Çaltı, Honaz Yukarıdere ve Çal Bayıralan mahallesi gibi bir çok bölgede sağlık ekiplerinin hastalara müdahalesine olanak tanıdı. Yoğun kar yağışından dolayı yüksek kesimlerde mahsur kalan çobanlara da ulaşan Denizli Büyükşehir belediyesi çok sayıda aracı da kara saplandığı yerden kurtardı.

ULAŞILMAYAN MAHALLE YOLU YOK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede iyi bir sınav verdiğini belirterek, "Son 30-40 yıldır böyle yoğun bir kar yağışı görülmedi. Şehir merkezinde bazı bölgelerde 50 santimetrenin üzerinde kar yağışı oldu. Denizli son 51 yılın en soğuk gününü yaşadı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin karla çok iyi bir mücadele verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Yol açma çalışmalarımızın yanında kaldırım ve okul bahçesi temizleme gibi bir çok işlere imza attık. 1000 tonun üzerinde tuzlama çalışması yapıldı. 

Sadece şehir merkezinde değil ilçe ve bağlı mahallelerde de ekiplerimiz 24 saat görev yaptı. Ulaşılamayan hiçbir mahallemiz kalmadı. Ayrıca yaylalarda mahsur kalan çobanlarımızı da kurtardık. 112 Acil Servis'in kardan dolayı ulaşmadığı bir çok hasta vatandaşımızı çalışmalarımızla sağlık ekipleri ile buluşturduk" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER