banner249

Büyük usta unutulmadı!

Denizli’nin yetiştirdiği değerli sanatçılardan biri olan Özay Gönlüm ölümünün 14. yılında Denizli Belediyesi tarafından düzenlenecek programlarla bir kez daha anılacak.

Büyük usta unutulmadı!
banner240

Sanatçı Özay Gönlüm, aramızdan ayrılışının 14. yılında unutulmadı. Denizli Belediye Başkanı Zolan, sanatçı Gönlüm'ün aramızdan ayrılışının 14. yılında mesaj yayınlayarak sanatçının başta Denizli olmak üzere Ege yöresine ait türküleri derleyerek herkesin gönlünde taht kurduğunu bildirdi. 


Mesajında, Özay Gönlüm’ün gönüllerin sanatçısı olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, şunları söyledi: 'Sanatçımız; kültürümüze, güzelliklerimize katkı sağlamış bir büyüğümüzdür. Denizli Belediyesi olarak onun bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve geleceğe taşımak adına üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 

Özay Gönlüm’ün eserleri yaşamaya devam edecektir. O bizim ve bölgemizin güzel türkülerini ortaya çıkaran, derleyen bir büyüğümüz. Birçok yeteneğe sahip yaratıcı bir kişiliği var. Denizlili olmasından dolayı da ayrı bir gurur duyuyoruz. Ünlü sanatçımız sadece Denizlimizin değil aynı zamanda tüm Türkiye’nin bir değerdir. Kendisi, halkın sanatçısı olma noktasında da gönlümüzde taht kurdu. Özay Gönlüm, gönüllerimizin ve Denizli’mizin en önde gelen sanatçısıdır.' 

ÖZAY GÖNLÜM ANMA PROGRAMI 
Denizli Belediyesi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki sanatçının anıtı başında anma programı düzenleyecek. Program, 28 Şubat Cuma günü saat 16.45’de gerçekleşecek Bu arada, Denizli Belediye Konservatuarı da, 04 Mart Salı günü Saat 20.00’da Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Özay Gönlümü Anma Gecesi düzenleyecek. 

HALK OZANI ÖZAY GÖNLÜM 
Denizli’nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm, 5 Şubat 1940’da Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamlayan Gönlüm, 14 yaşında bağlama çalmaya başladı. Yıllarca Ankara Radyosu’nda görev yapan halk ozanı Gönlüm, 1965-1977 yılları arasında Ege yöresinde ve özellikle Denizli ile köylerinde folklor araştırması yaptı. Gönlüm, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’yi tanıtım programı çerçevesinde, 9’u Avrupa’da olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği konserleri verdi. Denizli ağzı ve şivesiyle okuduğu ‘Ninenin mektupları’ ile üne kavuşan halk ozanı Gönlüm, 1 Mart 2000’de aramızdan ayrıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER