banner249

Bütçe komisyonunda imza tartışması

hükümete, bazı konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısını görüşmek üzere bir araya gelen tbmm plan ve büt&cce

Bütçe komisyonunda imza tartışması
banner240

Hükümete, bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısını görüşmek üzere bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, muhalefetin usul itirazı nedeniyle toplanamadı. MHP ve CHP’li üyeler tasarının Meclis Başkanlığı’na sevk edildiği tarih ile Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın’ın imzasını attığı tarihin birbirine uymadığı gerekçesiyle toplantının yapılamadığına itiraz edince komisyon toplantısına ara verildi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, KHK tasarısını görüşmek üzere bir araya geldi. Ancak MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanın Mustafa Açıkalın’ın imzasını attığı tarihin 28 Mart olduğunu, ancak TBMM Başkanlığı’na sunuş tarihinin ise 29 Mart tarihini taşıdığına dikkat çekerek komisyonun toplanamayacağını savundu. Ayhan’a MHP’li diğer üyelerle CHP’liler destek verirken, Komisyon Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Recai Berber, bunun içtüzüğe aykırı olmadığını söyledi. Berber, tasarıda orijinal imza olduktan sonra imza sahibinin nerede olursa olsun gerekli olduğunu ifade etti. Ancak MHP’li ve CHP’li üyelerin itirazları devam edince Berber, toplantıyı 15 dakika sonra başlatma kararı aldı. Bu sırada muhalefet itirazlarını sürdürmeye devam eti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER