banner249

Bu yıl ki tema ‘Beyaz Perde’

Sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR-8’inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 22-25 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2014 yılından itibaren Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği’ne (UFI) onaylı fuar olarak düzenlenecek olan IF WEDDING FASHION İZMİR, sektöre genç tasarımcılar kazandırmaya devam ediyor.

Bu yıl ki tema ‘Beyaz Perde’
banner240

5’inci Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular 2 Aralık 2013 Pazartesi günü, saat 17.00’de sona erecek. Gelinlik Tasarım Yarışması; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) işbirliği ile; ulusal ölçekte, bir kategoride 5’inci kez gerçekleştiriliyor. 


Çalışma komitesi tarafından şartname koşulları ve ödülleri belirlenen yarışmanın bu yılki teması “Beyaz Perde” olacak. Yarışma, “Beyaz Perde” temasıyla genç yeteneklerin sektörle buluşmasına aracı olarak önemli bir misyonu yerine getirecek. Gelinlik Tasarım Yarışması ile Türkiye’de gelinlik sektörüne genç tasarımcı kazandırmak, sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirmek, uluslararası pazarlarda moda ve trend oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak ve teşvik etmek, sektörün rekabet gücünü artırmak, gelinlik sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak hedefleniyor. 

Türkiye ve KKTC vatandaşı en az lise veya dengi okul mezunu olan 40 yaşını aşmamış, daha önce IF WEDDING FASHION İZMİR Gelinlik Tasarım Yarışması’nda herhangi bir dereceye girmemiş olan bireysel başvurular yarışmaya kabul edilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL verilecek. 

Finale kalan tüm gelinlikler ise, IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı’nın 22 Ocak 2014 tarihinde düzenlenecek açılış töreni defilesinde sergilenecek. Yarışmacıların 2 Aralık 2013 Pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar portfolyalarını İZFAŞ’a elden veya posta yoluyla teslim etmesi gerekiyor. Her yarışmacının genel konsept içinde farklı 3 çizim (tasarım) sunması gerekiyor. Jüri tarafından yapılacak ilk eleme sonucunda seçilen finalistler portfolyolarında yer alan tasarımlarından bir tanesini hazırlayarak 22 Ocak’ta yapılacak final elemesi için İZFAŞ’a teslim edecek. 

Profesyonel ziyaretçiye hitap eden IF WEDDING FASHION İZMİR, fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHF) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize ediliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER