banner249

Bu saha verilmezse ayaklanma çıkar!

Aydın’ın 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir statüsüne geçmesiyle kapanacak Özel İdareye ait mallar şimdiden ortamı gerdi.

Bu saha verilmezse ayaklanma çıkar!
banner240

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Yasası çerçevesinde yapılacak mal paylaşımı sırasında Çiftlik Jeotermal Sahası’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmaması halinde kent halkının ayaklanacağını bu ayaklanmanın önderliğini de kendisinin yapacağını açıkladı. 


Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Yasası kapsamında yapılacak mal paylaşımı sırasında özel idarenin mal varlıklarına talip olduklarını özellikle Çiftlik Jeotermal Sahası’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bırakılması gerektiğini söyledi.

Jeotermal sahanın büyükşehire bırakılmaması halinde mahkemeye gideceğini ifade eden Çerçioğlu, “Çiftlik Jeotermal Sahası Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nden Aydın halkının vergileri ile alındı. Paylaşım Komisyonu’nu, bunu bakanlığa geri mi verecek? Aydınlıların parası ile alındı. Neden biz o zaman gittik paramızı oraya gömdük? O para ile başka bir iş yapardı. Böyle şey olur mu? Burada mahkemeye giderim. Artık bu mal Aydınlılarındır. Yerinden yönetimi savunmuyorlar mı? Aydın halkının aldığı malı sen bakanlığa… 

O kelimeyi kullanmayım. Saha bakanlığa geri verilirse bütün Aydın halkı, ayağa kalkar. Bu ayaklanmanın en başında da ben olurum, önderliğini ben yaparım. Biz almışız bu malı, bir daha sen bakanlığa geri gönder. Bu ihanet gibi bir şey olur Aydınlılara. Bakanlığa verilmesi halinde iş mahkemeye gider. Malların paylaşımını gerçekleştirecek komisyon mantıklı hareket etmesi gerekmektedir" dedi. 

“SATMA SEVDASINDAN VAZGEÇSİNLER”
Büyükşehir döneminde Aydın İl Özel İdaresi’nin Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra sattığı malları teker teker inceleyeceklerini ve bazıları için de yargıya gideceklerini açıklayan Çerçioğlu, “Satılmaması konusunda gerekli uyarılarımızı yaptık, bunları kullanacağımızı belirttik. İl Özel İdaresi kapandıktan sonra biz bu malların nereye gittiğine tek tek bakacağız. Satışları usule uygun mudur, bakanlıktan izinleri alındı mı? Hepsini masaya yatıracağız. Aydın halkı adına yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER