banner249

Bu mankenler hayat kurtarıyor

Hayat kurtaran ilk müdahaleler için konuşabilen, kan akıtan, nefes alıp verebilen, öksürebilen hatta elektro şok ile canlandırılabilen cansız mankenlerin kullanılma eğitimlerinde Türkiye, Avrupa’da tercih edilen ülke oldu.

Bu mankenler hayat kurtarıyor
banner240

Sağlık Bakanlığı’nın ilk yardım gerektiren vakaların müdahalesinde teorik bilgi yerine uygulamalı eğitim hedefinde İzmir, dünya sağlık çalışanlarına örnek oldu.


İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Turhan Sofuoğlu 112 Urla Eğitim Merkezi’ndeki üç genç, üç erişkin ve bir bebek olmak üzere 7 cansız manken üzerinde denenen eğitimler hakkında bilgi verdi. Sağlık çalışanlarının hastane öncesinde olay yerindeki müdahaleleri doğru, hızlı ve güvenilir yapabilmesini sağlayan eğitimlerin aynı zamanda bilgisayarla kayıt altına alındığını böylelikle personel performansının da doğru saptanmasına olanak sağladığını belirten İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz uygulamalı eğitimleri çok önemsediklerini dile getirdi. 

Türkyılmaz, “Burası bir eğitim merkezi. Bize eğitim alanından daha çok uygulamalı eğitimleri önemsiyoruz. Karşımıza alıp da sağlık personelimizi doktorumuzu sadece slaytlarla sunumlarla eğitmek değil canlıya en yakın eğitimleri yapıyoruz. Tabii canlı bir insan üzerinde de eğitim yapmak etik değil Gerçeğe yakın eğitimleri de maketlerle yapıyoruz. Teknoloji bu alanda da gelişiyor. Yoğun bakım ünitesindeki hastaya yaklaşımları, hastayı ameliyata hazırlama imkanı sunuyor. Sağlık Bakanlığı bu alanda İzmir’i üs olarak görüyor. Eğitimlerde Arnavutluk’tan sonra Macaristan’dan da sağlık çalışanları yararlandı” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER