banner249

30 yıllık mührü yasalara kaptırdı

30 yıl önce teslim adlığı muhtarlığı rakiplerine kaptırmayan Mustafa Taştan, yasalara yenildi.

30 yıllık mührü yasalara kaptırdı
banner240

Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Akçova Beldesi’nin Orta Mahallesi’nde 30 yıl önce teslim aldığı mührü 6 seçimdir kimseye kaptırmayan Muhtar Mustafa Taştan, 30 yıl sonra Atatürk anıtı önünde mührüne veda etti. 


Mahallesi kapanmasına rağmen muhtarlık mührünü teslim edecek yetkili bulamayan Muhtar Mustafa Taştan, "Seçimle kimse alamadı, şimdi biz teslim etmek istiyoruz ama kimse mührü almıyor" dedi. 

30 Mart yerel seçimleri ile Büyükşehir olan Aydın’da yerel seçimlerin tamamlanması ile yerel yönetimlerde de ciddi değişiklikler yaşandı. Aydın İl Özel İdaresi ile birlikte belde belediyeler ve mahalleye dönenen beldelerin mahalle muhtarlıkları da feshedildi. Muhtarlığı feshedilen mahallerden Çine Akçova Beldesi Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Taştan, 1984 yılından bu yana taşıdığı ve seçimle kimsenin alamadığı mührü henüz yetkililerin kendisinden teslim almadığını belirterek kıdemli bir muhtar olarak, kendisine mühür teslim edilen genç muhtarlara nasihatte bulundu. 

Mühür taşımanın aslında çok büyük sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu ve muhtarların bastıkları her mühür ve attıkları her imza için hesap verebilmeye hazır olması gerektiğini belirten Mustafa Taştan, “Bu mührü 1984 yerel seçimlerinde mahallemin muhtarı seçildiğimde teslim almıştım. Aradan 30 yıl geçti. Bu dönemde seçimler geçirdik. Seçimle kimse bu mührü benden alamadı. Güvenip oy veren halkıma teşekkür ediyorum. Muhtar olarak da en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştım. Mahallemiz yasa ile kapandı. 30 yıl önce teslim aldığım mührü artık teslim etmek istiyorum. Kaymakamlık görevlileri belediyeye, belediye görevlileri Kaymakamlığa yönlendiriyor. Artık emaneti teslim etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER