banner249

Bu havuzlar Denizli’yi serinletiyor!

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde artan sıcaklıkların ardından çocuklar için okullara portatif yüzme havuzları kuruldu. 10 okulda kurulan yüzme havuzlarında binlerce öğrenci hem yüzme öğrenecek hem de sıcak havalarda serinleyecek.

Bu havuzlar Denizli’yi serinletiyor!
banner240

Denizli’de giderek artan sıcaklıkları insanları zorlarken, Merkezefendi Belediyesi yaz aylarında kapalı olan okulların daha etkin kullanılması için bir proje hazırladı. Merkezefendi ilçe sınırları içindeki 10 okulda portatif yüzme havuzu kuruldu. Oldukça geniş bir alana kurulan yüzme havuzuna gelen öğrencilere havlu ve bone de dağıtıldı. 


Şortlarını giyen ve çocuklar, sıcak havada serinlemek için havuza girdi. Yüzme eğitmenlerinin de hazır bulunduğu havuzda öğrencilere yüzme de öğretilecek. Denizli’de son günlerde sıcak havanın iyice etkisini artırdığını kaydeden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Yaz aylarında 40 dereceleri de geçiyor sıcaklık. Biz de belediye olarak sıcak havada denize gitme imkanı olmayan çocuklarımızı serinletebilmek amacıyla 10 okulda 200 metrekarelik portatif yüzme havuzları kurduk. 

Her havuzumuzda eğitici hocalarımız olacak. Bu eğitmenlerimiz yaklaşık 8 bin öğrencimizi bu sıcak havalarda hem serinletmek istiyoruz hem de yüzme öğretmek istiyoruz. Yüzme öğrenen çocuklarımıza daha sonra sertifikalar da vereceğiz. Ancak asıl amacımız çocuklarımızı bu sıcaklıklardan kurtarmak ve denize gidemeyen çocuklarımıza bu güzelliği yaşatmak" dedi. 
Havuza giren öğrenciler ise sıcak havada havuza girerek hem serinlediklerini hem de yüzme öğrendiklerini söylediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER