banner249

Bu destek hayat kurtarır!

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Topçu, CBÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Keleş ve İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek yürütülmekte olan "Hayata El Ver" sağlık kampanyası hakkında bilgi verdi.

Bu destek hayat kurtarır!
banner240
Kampanya sözcüsü Prof. Dr. Gönül Keleş konuşmasında, “Hayata El Ver Kampanyasına Sağlık Bakanlığı tam destek veriyor. İllere bir bildiri yayınlandı. Avrupa’da 2012 yılında bir sağlık eğitim kampanyası başlamıştı. 

2014 Ekim ayında Türkiye’de başladı. Bazı büyük illerimizde eğitim kampanyaları oldu. Resüsitasyon Derneği, Anestezi Derneği ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen bir sağlık kampanyası. Kampanyamızın vermek istediği mesaj şu. Bir yakınımızın kalbi durduğunda hemen 112’yi çağırın, ama 112 gelene kadar bizim ellerimiz de hayat kurtarabilir. 

Siz de yakınlarınıza çok faydalı olabilirsiniz. Bu, temelde bilinçlendirmeye yönelik, farkındalığı artırmaya yönelik bir sağlık kampanyası” dedi. Keleş, 15 Ocak 2015 Perşembe günü saat 13.30-16.00 arasında CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “Hayata El Ver” Sağlık Kampanyası ile ilgili etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi. 

Keleş, etkinlikte Hayata El Ver Projesi, Ani Kalp Durması Nedir? Ne Yapılmalıdır?, Ani kalp durmasında yapılması gerekenler ile ilgili konunun uzmanları tarafından bilgiler verilerek uygulama yapılacağını söyledi. 

Vali Erdoğan Bektaş da Kampanyanın Manisa’da da başlamasının sevindirici olduğuna, sağlık hizmetlerinde ilk yardımın büyük önem taşıdığına vurgu yaparak kampanya uygulayıcılarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER