banner249

Bu da kadrolu eşek

Denizli’nin Babadağ ilçesinde araçların giremediği mahallelerin çöpleri ‘Beyaz’ isimli eşekle toplanıyor 

Bu da kadrolu eşek
banner240

Denizli’nin Babadağ ilçesinde çöp araçlarının giremediği dar, engebeli ve merdivenli sokaklarda çöpler belediyenin “Beyaz” isimli eşeği ile toplanırken eşşeğe belediye tarafından kadro verildiği belirtildi.

Babadağ ilçesinde sokakların dar, engebeli ve merdivenli olması sebebiyle araçların giremediği beş mahallenin çöpleri, 22 senedir belediyede temizlik sorumlusu Adem Nazlı “Beyaz” isimli eşekle toplamaya çalışıyor. 42 yaşındaki Adem Nazlı, Beyaz'la sabah saat 08.00’de işbaşı yapıp, akşam mesai bitimine kadar mahalleyi temiz tutmaya çalışıyorlar. Günde en az 5 kilometre yol yürüyen Nazlı, Beyaz huysuzluk yaptığında ise ‘Yavrum’ diye seslenerek sakinleştirmeye çalışıyor. Yemi ve bakım ihtiyaçları belediyeye ait olan Beyaz’ı gören vatandaşlar çöpleri hemen dışarı çıkartıyor.
Araç girmeyen yerlerde çöp topladığını belirten temizlik görevlisi Adem Nazlı, “Belediyenin kadrolu eşşeği. Günde yaklaşık 5 kilometre yol yürüyoruz, araç girmediği için haliyle sıkıntılı oluyor” dedi.
Eşeğin 7-8 yaşlarında olduğunu, ‘Beyaz’ ismini de kendisinin koyduğunu belirten Nazlı, “Belediyede olduğumdan bu yana böyle çalışıyorum, yani 22 senedir çöpleri böyle topluyorum. Çöp topladığımız aşağı yukarı 5 mahalle var. Babadağ halkı da alıştı bu duruma. Ben gidip zile bastığım zaman çöplerini çıkarıyorlar. ‘Çöp arabası geldi’ diyorlar. Bazen soruyorlar, ‘bu ne’ diye, ben de belediyenin kadrolu eşşeği diyorum. Tüm mahallelere bir günde ulaşamıyorum. Mesela çarşamba bu mahalle, perşembe diğer mahalle, cuma günü diğer mahalleyi topluyoruz” diye konuştu.
İşinden ve ‘Beyaz’dan memnun olduğunu belirten Nazlı, “Bunun yardımıyla nimeti görüyorum. Bu olmazsa ne iş yaparım, çünkü benim okumam yok, mesleğim yok” dedi. 

"BEYAZ BENİM DERT ORTAĞIM"
Sabah ‘Beyaz’la birlikte mesaiye başladığını belirten Nazlı, “Sabah ikimiz çıktık mı dertleşiriz, tın tın gideriz. Arka mahallelere gideriz, çöp toplayıp geliriz. Nal sesleri arasında tıkır tıkır gideriz. Bazen bana zorluk çıkartır, bazen de kolumdan ısırır” dedi.


Çalışma saatlerinin bittiğinde ise ‘Beyaz’ın sallanmaya başladığını dile getiren Nazlı, yeme ve içme saatleri geldiğinde ise hep huysuzluk yapar. Beyaz'ın her şeyini belediyenin karşıladığını, sadece bakımının kendisine ait olduğunu ifade eden Nazlı, üç haftada bir nal değiştiriyoruz. Kışları ise kar nedeniyle zemin kayganlaştığı için merkeple çöp toplanamadığını belirten Nazlı, göreve başladığından beri 3-4 tane eşek ile çalıştığını belirtti.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER