banner249

Bir çileli yol daha bitti

denizli’nin turistik doğa harikası güney Åželalesi’nin tozlu ve çukurlu olan çileli yolu denizli il Özel idaresi tarafından asfaltlandı.

Bir çileli yol daha bitti
banner240
Güney’in turistik doğal güzelliği Güney Şelalesi’nin 13 kilometrelik yolu İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandı. İl Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği törene İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ak Parti Grup Başkan Vekili Avni Örki, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Güney İl Genel Meclis Üyesi Hasan Tahsin Güneyli, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz ve çok sayıda köy muhtarı katıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Güney Cindere Barajı altında kalan ulaşım yollarının yerine, DSİ tarafından yeniden inşa edilen Güney şelalesine ve Cindere ile Ertuğrul köylerine oradan da Buldan Yenicekent Beldesine bağlayan 13 bin 600 metre uzunluğunda 7,5 metre genişliğinde yol İl Özel İdaresince asfalt döküldüğünü söyledi.

Gürlesin şöyle devam etti, “Uzun zamandır Denizli’nin gündeminde yer alan Güney Şelalesi’ne ait turizm yolunun asfaltlanması için Denizli İl Genel Meclisi ve DSİ Genel Müdürlüğü arasında Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol gereğince çalışmaları 10 gün önce başlanılmış, bugün itibariyle alt yapısı tamamlanan 3 km’lik kısmının asfaltlanması tamamlanmıştır. Yolun tamamının 20 temmuz itibariyle bitirilmesi planlanmıştır. Ayrıca İl Özel İdaremizce 2011 yılı içinde Şelalenin çevre düzenlenmesi için 2.000 m2 kilit parke taşı verilmiş ve döşemesi yapılmıştır.”

YOL DENİLİNCE AKLA AK PARTİ GELİYOR
Ak Parti Grup Başkan Vekili Avni Örki de, yol denilince akla AK Parti’nin geldiğini ifade ederek, “Bugün burada milletimizin AK Partiye vermiş olduğu oyların hizmete dönüştüğünü görmenin mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Yol demek bizler için medeniyet demektir. Ancak Güney Şelalesi ve Güney için yol demek çok daha farklı anlamlara sahip. Bu güzel şelalenin Denizlimizle buluşması hem Güney için hem de Denizlimiz için çok önemli bir yere sahipti. İnşallah bu yol ile Denizlili hemşerilerimiz bu doğal güzelliğe çok daha hızlı ve konforlu bir biçimde ulaşacaklar. Aynı zamanda bu yol ile Güney ilçemize yeni bir ulaşım yolu daha kazandırılmış olacak.

Eskiden Güney Şelalesi sadece akıllarda yer alırdı artık bu şelale hem akıllarda hem de gönüllerde hem de fotoğraflarda yerini alacak. Toplam uzunluğu yaklaşık 14 km olan bu yol 7.5 metre genişliğinde olacak tahminen Temmuz ayı ortasında bitmiş olacak. Bu yol için yaklaşık olarak 2 milyon TL harcanacak. Bu yolun bir diğer güzel olan tarafı da yolun maliyetinin tamamı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından karşılanacak olmasıdır. Bu nedenle emeği geçen bakanımız sayın Veysel EROĞLU’NA Denizli milletvekillerimize İl Genel Meclisi başkanımıza ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER