banner249

Binbir surat yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren takip sonucu, binbir surat banka dolandırıcısı O.İ.’yi yakaladı.

Binbir surat yakalandı
banner240

Özellikle tıp doktoru profesörlerinin banka şifrelerine ulaşarak, hesaplarını boşalttığı iddia edilen O.İ. (28), İzmir'deki 5 yıldızlı bir otelin işadamlarına tahsis edilen özel bir odasında kaldığı sırada, lüks aracı ve valizindeki özel bir bölüme gizlenmiş, 10 bin Avro, 10 bin Türk Lirası ile birisi ünlü bir Yahudi işadamına ait olmak üzere, 2 adet sahte kimlikle gözaltına aldı. 


Edinilen bilgiye göre, İzmir’deki bir Üniversitesinin Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 2 profesörün şikayeti üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu zanlının, ilik kanseri hastası olduğu iddiasıyla Kocaeli'deki bir hastaneden heyet raporu alan ve daha önceden de çok sayıda benzer suçtan dolayı kesinleşmiş, 27 yıl hapis cezası bulunan, hastalığı gerekçesiyle de infazı 1 yıl ertelenen O.İ. olduğunu tespit etti. 

Zanlının ikna kabiliyetini kullanmak suretiyle, daha önceden de Ankara Üniversitesi'nin döner sermaye hesabından 2 milyon lira, İstanbul'da yine bir profesörün de hesabından 140 bin lira dolandırdığı iddia edildi. İlik kanseri raporu nedeniyle aldığı kesinleşmiş hapis cezası, 2014 Haziran ayına kadar ötelenmiş olan O.İ.’nin, bugüne kadar toplamda 4 milyon liralık vurgun yaparak haksız kazanç elde ettiği belirtildi. 

Ayrıca bütün bankaların kara listesinde yer alan ve özellikle yeni atanan banka müdürlerine verilen eğitimlerde kullandığı dolandırıcılık metodları hakkında, O.İ.'ye karşı dikkatli olunması konusunda müdürlerin uyarıldığı iddia edildi. 

Emniyetteki ifadesinde "susma hakkımı kullanıyorum" diyerek ifade vermediği öğrenilen ve denetimli serbestlik yasasından faydalanarak serbest kaldıktan sonra, tekrar gözaltına alınan O.İ.’nin, benzer suçlardan İstanbul'da da arandığı için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere bugün sevk edildiği belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER