banner249

11 ayda 83 bin ziyaret

M.Ö 3.yy’da kurulan, o dönemin Anadolu’nun en büyük metropol kentlerinden biri olan ve Denizli Belediyesi'ne devir edildikten sonra ayağa kaldırılan Laodikya Antik Kenti, turist akınına uğruyor.

11 ayda 83 bin ziyaret
banner240

Laodikya Antik Kenti bir yandan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarken öte yandan yerli yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. 2013 yılının 11 aylık döneminde 83 bin 526 kişi antik kenti gezdi.


Kültür Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasından imzalanan protokolle 19 Ağustos 2008’de Denizli Belediyesi’ne devir edilen Laodikya Antik Kenti, söz konusu tarihten itibaren hızla yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı. 

Denizli Belediyesi tarafından sürdürülen kazı çalışmalarıyla neredeyse her gün bir eser gün ışığına çıkartılıyor. Özellikle inanç turizmiyle ön plana çıkan Laodikya, her geçen gün katlanarak artan yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. 

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, medeniyetler tarihinde Laodikya’nın çok önemli bir merkez olduğunu dile getirerek, ‘’Laodikya çok önemli bir yer. İncil’de bahsedilen 7 kilisenin birisi buradadır. 

Ayrıca Anadolu’nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya’dır. Anadolu’nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 8 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecek. Denizli’nin böyle bir antik kente sahip olması harika bir olay. 

Denizli Belediyesi olarak Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile Laodikya’da Türkiye’de görülmeyen ve şu ana kadar yaşanmayan yoğunlukla bir kazı çalışması yapmaktayız. Yaklaşık 500 kişiyle kazı çalışmaları yapıyoruz. On iki ay kazı çalışması yapılabilen bir alan burası. Antik kentlerimizin zenginliği açısından en iyi ve en zengin şehirlerden biri olduğumuza inanıyoruz’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER