banner249

Beyaz Cennette kuş uçurttular!

Denizli'ye has uçuş ustası dolapçı güvercinlerin tanıtımı ırkınının yaşatılması geleceğe aktarılması amacıyla Denizli Güvercin Evi Derneği ve Laodik Güvercin Kültürü Dernegi’nin ortak organizasyonuyla Denizli Dolapçıları Güvercin Dostları 1. Geneleksel Pamukkale Dolapçı Salım etikinliğinde bir araya geldi.

Beyaz Cennette kuş uçurttular!
banner240

Denizli’deki güvercin tutkunları geçtiğimiz hafta sonu Pamukkale Kocaçukur’da 1. Geneleksel Pamukkale Dolapçı Salım etkinliğinde bir araya geldi. Denizli'ye has uçuş ustası dolapçı güvercinlerin tanıtımı, ırkının yaşatılması ve geleceğe aktarılması amacıyla Denizli Güvercin Evi Derneği ve Laodikya Güvercin Kültürü Derneği’nin ortak organizasyonuyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 


Pamukkale Kocaçukur’da düzenlenen etkinliğe Denizli Dolapçıları Güvercin Dostları kadar Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı turistler de büyük bir ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerin de Kocaçukurda yaklaşık 70 üyenin getirdiği Dolapçı ırkı adı verilen 140’a yakın güvercin gökyüzüne salındı. Büyük heyecanın ve tutkunun yaşandığı etkinlikte Dolapcı ırkı güvercinlerin geçmişinin 1200'lü yıllara dayandığını ve bu ırkının Denizli’ye has bir ırk olduğun belirten dernek üyelerinden Kadir Karabıyık “Bizim amacımız Dolapçı ırkı ismi verilen kendine has uçuş ustası olan bu güvercinlerin ırkını korumak ve gelecek nesillere bırakmaktır. 

Bu günde güvercin sevenler olarak üyelerimiz ile birlikte burada toplandık. Nasıl ki Denizli Horuz’u Denizli için bir sembol ise Dolapçı ırkı güvercinlerde Denizli için bir semboldür Bizim tek amacımız Denizli Horozumuzla birlikte Dolapçı ırkı ismi verilen bu güvercinleri de Denizli’nin bir sembolü haline getirmektir’dedi. Konuşmaların ardından 140 yakın güvercin sahipleri tarafından gökyüzüne salındı. 

Pamukkale semalarının bir anda güvercinlerle renklenmesi ise hem güvencin tutkunlarına hemde izleyicilere doyumsuz bir zaman yaşattı. Etkinliğin ardından Denizli Dolapçıları Güvercin Dostları Hıera Park Otelde sabah kahvaltısın da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER