banner249

Belge çıkarsa istifa ederim demişti!

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk’ün Ak Parti’ye üye olduğuna dair belge bulunması halinde istifa edeceği yönünde yaptığı açıklamanın ardından o belge ortaya çıktı.

Belge çıkarsa istifa ederim demişti!
banner240

MHP 2. Sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk’ün 06 Mart 2007 tarihinde AK Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı. Cafer Birtük’ün AK Parti’ye üyeliği bulunmasına rağmen, 2009 yılında MHP İl Genel Meclis üyesi seçilerek, MHP İl Genel Meclisi Grup başkanvekilliği görevini üstlenmesi dikkat çekti. 


Birtürk’ün 12 Aralık 2012 tarihine kadar süren AK Parti üyeliği, “Birden çok siyasi parti üyelik” nedeniyle silindi. 2011 Genel seçimlerinde MHP Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Cafer Birtürk’ün, sıralamaya girmeyince partisine küstüğü iddia edildi. 

Birtük’ün o dönemde seçim çalışmalarında üyesi olduğu AK Parti ile çalıştığı ve bazı ilçe ziyaretlerine AK Parti’ye oy istemek için gittiği iddiaları parti içinde dillendirilmeye devam ediliyor. Bu arada Cafer Birtürk’ün 12 Aralık 2012 tarihinde AK Parti üyeliğinden silindiği ve silinme sebebinin ise “Birden çok siyasi parti üyelik” ibaresi dikkat çekiyor. 

Cafer Birtük’ün 2015 Genel seçimleri öncesi aday adaylığı sürecinde MHP’ye üye olduğu iddia edilirken, 2. Sıraya konulmasına tepki gösteren partilileri ise yaşanan bu olaylardan MHP Genel Merkezi sorumlu tutuyor. Cafer Birtürk'ün ise eğer Ak Parti'ye üye olduğumu gösteren belge bulurdanız istifa ederim sözünün ardından ortaya çıkan bu belge karşısında ne yapacağı da merak konusu oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER