banner249

Belediye Meclisinde basına çirkin saldırı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eylü ayı olağan meclis toplantısı sonrası muhalefetin kendisi hakkındaki suçlamaları sinirlenince öfkesini adeta basın mensuplarından çıkardı. Kent Meydanı inşaatı ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde usulsüzlük ve yolsuzluk olduğu yönünde açıklama yapan MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin açıklamalarını çeken basın mensupları Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla yaka paça salondan atıldı.

Belediye Meclisinde basına çirkin saldırı
banner240

Aydın Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısını yapmak üzere, akşam saatlerinde Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda gündeme alınan bazı maddelere Belediye Meclis Üyeleri ret oyu verince öfkelenen Aydın Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, söz almak isteyen bazı meclis üyelerini adeta azarlayıp konuşturmadı. 


Oldukça sert ve gergin geçen toplantının ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu salondan ayrılırken bazı meclis üyeleri arasında tartışma başladı. Diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile ilk tartışma yatıştırıldıktan sonra, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, partili belediye meclis üyeleri ile birlikte Meclis Salonu’nda Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Kent Meydanı inşaatı ve temizlik işlerinde yolsuzluk yaptığını iddia eden bir açıklama yapmak istedi. 

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun Kent Meydanı inşaatında yatığı usulsüzlüklere imza atmadığı için sözleşmeli çalışan iki mühendisin işine verdiği yolunda açıklama yapmak istediği sırada Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla salona giren özel güvenlik görevlileri MHP İl Başkanı Fevzi Köse’yi susturmak istedi. 

Özel güvenliğin ikazını aldırış etmeyip MHP İl Başkanı açıklamasına devam edince belediyenin güvenlikçileri bu defa basın mensuplarını kameraları kapatıp dışarı çıkarmak istedi. Basın mensupları işlerini yaptıklarını belirtip açıklamayı çekmek isteyince güvenlik görevlileri Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile yaka paça salondan dışarı atıldı. 

Yaşanan arbedede bazı gazeteciler tartaklanıp zarar görürken bazıları da iteklenmesi sonucu zarar gördü. Bir süre devam eden arbede sonunda MHP’lilerle birlikte gazeteciler Belediye Binasından dışarı çıkarıldı. Olaydan sonra Aydın Belediyesi’ne gelen çok sayıda polis nezaretinde MHP’liler basın açıklamasını Belediye Binası önünde yaptılar. 

MHP İl Başkanı Fevzi Köse, gazetecilere yapılan saldırıdan dolayı Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu kınadı. Başkan Çerçioğlu’nun, Kent Meydanı inşaatında yaptığı usulsüzlüklere imza atmadığı için iki mühendisin işine son verdiğini, temizlik işlerinde çalışıp işine son verilenlerin ise müdürlükte yaşanan yolsuzlukları belgeleyip kamuoyuna açıklanmasına sağladıkları için işten çıkarıldığını iddia etti. Öte yandan açıklamaya destek veren ve işten çıkarıldığını belirten kişiler de, belediyede yaşanan yolsuzlukları açıkladıkları için tehdit edildiklerini iddia ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER