banner249

Beklenen gün geldi!

Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Türkçe Sözlü Müzik Festivali "Türkçevizyon" başlıyor. 11 Eylül 2013/Çarşamba günü kortej yürüyüşüyle başlayacak festival, 14 Eylül 2013/Cumartesi günü Pamukkale Antik Tiyatro’daki gala programıyla son bulacak.

Beklenen gün geldi!
banner240

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Türkçevizyon Müzik Festivali 11 Eylül 2013/Çarşamba günü başlayacak ve 14 Eylül 2013 akşamına kadar sürecek. Festivale, 21 ülkeden 50'nin üzerinde sanatçı katılacak ve eserlerini Türkçe olarak seslendirecek. TRT ekranlarından tüm dünyaya canlı yayınla aktarılacak festival için 11 Eylül 2013 günü saat 18:00'da Denizli Valiliği önünden Denizli Belediyesi'ne kadar sürecek kortej yürüyüşü düzenlenecek. Festivale daha önce Eurovision Birincisi Elder-Nigar ve ünlü sanatçı Keremcem de katılmış birbirinden güzel eserlerini hayranları için seslendirmişti. 


PAMUKKALE ÜCRETSİZ OLACAK
Festivalin gala gecesinin yapılacağı 14 Eylül Cumartesi günü Saat 16:00'dan itibaren Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak. Böylelikle gala gecesine katılan vatandaşlar bir yandan muhteşem müzik şölenin coşkusunu yaşarken bir yandan da Pamukkale'nin eşsiz güzelliğinde vakit geçirmenin zevkine varacak. 

ÜCRETSİZ SERVİS
Gala programı Pamukkale Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. 14 Eylül 2013/Cumartesi günü saat 20:30'da başlayacak festival programı için saat 16:00'dan itibaren ücretsiz servis hizmeti sunulacak. Bu arada tüm izleyiciler alındıkları yerlere konser bitimi geri götürülecek. Ücretsiz Servisler Çatalçeşme önü, Demokrasi Meydanı, Bayramyeri, Yenişehir Muhtarlık önü, Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlar Bölgesi’nden belirli aralıklarla hareket edecek. Servisler konsere giden konukları konser bitiminde tekrar bu noktalara bırakacak. 

HANGİ ÜLKELER VAR
Festivalin Pamukkale Antik Tiyatroda yapılacak gala programı, TRT ekranlarından dünyanın dört bir ülkesine canlı olarak aktarılacak. Bu arada, Denizli Belediyesi festival hazırlıklarını da tamamladı. Festivale, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Doğu Türkistan, Gagauzya, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Irak (Kerkük), Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Kıbrıs, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Tataristan, Türkmenistan ve Yunanistan'dan sanatçılar katılıp Türkçe şarkılar söyleyecek. Programa ayrıca TRT sanatçıları da katılarak festivale renk katacak. 

FESTİVAL PROGRAMI
11 Eylül 2013 günü kortej yürüyüşüyle başlayacak festival İncilipınar, Adalet Parkı, Açık Hava Tiyatrosu ve Pamukkale Antik Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Her gün 20:30'da başlayacak program 4 gün boyunca şehrin tanıtımına önemli katkı sunacak. Program ise şöyle 11 Eylül 2013/Çarşamba İncilipınar Parkı, 12 Eylül 2013/Perşembe Adalet Parkı, 13 Eylül 2013/Cuma Açık Hava Tiyatrosu ve son olarak TRT ekranlarından canlı yayınlanacak gala programı ise 14 Eylül 2013/Cumartesi günü Pamukkale Antik Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. 

TÜRKÇEMİZ DÜNYA DİLİ OLACAK 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gerek ulusal ve gerekse uluslararası festivallere tanıtım açısından ayrı bir önem verildiğini kaydederek, 'Amacımız Türkçemizi dünyanın dört bir tarafında yaygın bir dil haline getirmektir. İnanıyorum ki buradan kültürler arası diyaloğun gelişimine de katkı koymuş olacağız. Biliyorsunuz belediyemiz Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali'ni de düzenleyerek şehrimizin, Türk gelenek ve kültürünün tanıtımına katkı sunuyor. Bu festivalle de dünyanın birçok ülkesinden sanatçıları Denizli'de buluşturuyoruz. Festivalimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER