banner249

Hacı adayları aşılandı

Bu yıl hac farizasını yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan Yatağanlı hacı adaylarına menenjit ve oral polio (çocuk felci) aşıları yapıldı.

Hacı adayları aşılandı
banner240

Yatağan Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından 4 Eylül 2013 gerçekleştirilen çalışmada tüm hacı adayının aşılandığı bildirildi. Arabistan'ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğu dile getirildi. 


Yatağan İlçe Müftüsü Şehabettin Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Tüm hazırlıklarımız tamam. Hacı adaylarımızın aşıları yapıldı. Bu aşılar hacı adaylarımız için çok önemli. Çünkü aşı kartları olmadan kesinlikle Arabistan'a alınmıyorlar. Tüm konularda her şeyin kuralına uygun olarak yapılması noktasında büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Toplu bulunan ortamlarda mutlaka hastalıklar oluşabiliyor. 

Bu aşılar hacılarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Zaten aşı vurulmayan hacı adayları hangi ülkeden olursa olsun sınırdan içeri alınmıyor. Hacı adaylarımızın bu sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka aşı vurulmalarında fayda vardır. Yatağan Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerine de göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER